8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Çöp sorununu 18 ayda çözme sözü

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Mersin'de çöp sorununun siyasi mekanizma olarak kullanıldığını belirterek, "Bu sorunla ilgili hangi tarafa gidilse kişiler daima demeç veriyor. Çöp sorunu sürekli popülaritesi devam eden bir olay. Eğer biz tarafları çözüme ikna edemezsek, kendi metotlarımızla en geç 18 ayda bu işi bitirmiş oluruz" dedi.


Bakan Tüzmen, katıldığı bir programda Mersin'in çöp sorununa ilişkin değerlendirmede bulunarak, 6 ayda çözümün adını belirleme ve 12 ayda da tesisi yaparak toplam 18 ayda çöp sorununu ortadan kaldırma sözü verdi. Çöp sorununu umduğundan daha kolay bir sorun olarak gördüğüne dikkat çeken Tüzmen, "20 senedir çözülemeyen bu sorunu çok dallı budaklı, çok zor bir sorun olarak düşünüyordum. Helikopterle 2 defa çöp alanı üzerinde incelemelerde bulunduk. Çöp sahası öyle çok büyük bir saha değil, ama her an patlamaya hazır bir yer. Rahatlıkla bir yerden bir yere transferi olabilir veya yerinde bu iş çözülebilir" diye konuştu.


"Çöpte sorun transferde değil, sorun prensipte de değil, sorun olayda. Ama olayı da aşmış, sorun kişilere gelmiş" diyen Bakan Tüzmen, "Biz büyük düşünen insanlar olarak prensipleri konuşmalıyız. Biz o kadar proje söylüyoruz, şimdi Çinliler'i Mersin'e getirdiğimiz zaman çöp bölgesine götürsek buraya yatırım yapmaya karar verir mi? Demek ki kişiler kendilerini aşmak zorunda ya da biz kişileri aşacağız. Artık bu iş kişiselleşmiş. Burada bakıldığında çöp sorunu siyasi mekanizma olarak kullanılıyor. Bu sorunla ilgili hangi tarafa gidilse kişiler daima demeç veriyor. Çöp sorunu sürekli popülaritesi devam eden bir olay. Burada biz önce kişileri çözüme ikna etmeye çalışacağız birinci yolumuz bu. Eğer kişileri ikna edemiyorsak, kendi metotlarımızla bu yolu çözeriz. Ya bir yol buluruz ya bir yol yaparız" şeklinde konuştu.
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Mersin'in bütün sorunlarını görüp de çöp sorununu görmezden geldiği takdirde bu kez inandırıcılığının kaybolacağına işaret ederek, bu sorunu öyle ya da böyle çözeceklerini kaydetti.

 
"Ya bize destek verirler ya da kendi metotlarımızı kullanırız" diyen Tüzmen, şöyle konuştu:
"Burada tarafların ikisi de Mersin'e mal olmuş insanlar olduğu için kimin haklı olduğu konusunda yorum yapamayacağım. Ama ortada bir haksızlık var ve bu Mersin halkına yapılan bir haksızlık. Bunu erteleyemeyiz. Ben vatandaştan 2 ay istedim, onlar bana 6 ay verdiler. Eğer halk benim arkamda olursa, biz 6 ay içerisinde çözümün adını koyarız ve 12 ay içerisinde de yeni tesis tamamlanmış olur. Yani en fazla 18 ay içerisinde çöp sorunu biter".

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 15:43:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?