5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

'Çöpten gelir sağlayacağız'

MHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Nuri Hocaoğlu, yıllardır Mersin'in kanayan yarası haline gelen, siyasi kavga ve tartışmalarla sonuçlanan çöp sorunundan ders aldıklarını belirterek," Göreve gelir gelmez ilk çözeceğimiz sorunlardan birisi katı atık tesisi olacak. Bunu da kendi imkanlarımızla çözeceğiz. Sorunu çözmekle kalmayıp çöpten ekonomik kazanç sağlayacağız"dedi.

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Hocaoğlu, Mezitli'de vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Her gittiği yerde yoğun ilgi ile karşılanan Nuri Hocaoğlu, Mezitli'nin yüzyıllık geleceğini planladıkları projelerle çizeceklerini ve vatandaşların sandık başında bu bilinçle oy vermeleri gerektiğini söyledi.

Hocaoğlu, kentin uzun yıllardır çöp sorununda yaşanan sıkıntılı sürecin ve tartışmaların kendilerine yeni bir bakış açısı belirlediğini ifade ederek, "Kent için böylesine önemli bir konu hakkında 'sen-ben' kavgasına tutuşmak ve konuyu siyasi malzeme yapmak hiç doğru bir davranış değildi. Bu tartışmalar çöp sorununun çözümüne hiç bir katkı sağlamadı, tam tersine çözümü geciktirdi. Ama Mezitli olarak biz bu yanılgıya düşmeyeceğiz. Mezitli'nin çöp sorununu kendi yöntemlerimiz ve imkanlarımızla çözeceğiz. Unutulmamalıdır ki, çözüme katkı sağlamayan, sorunun bir parçası olur" diye konuştu.

Mezitli için planladıkları katı atık tesisinin 24 dekar arazi üzerine kuracaklarını söyleyen Hocaoğlu, bu tesiste toplanan atıkların ayrıştırılmak suretiyle geri dönüşümünü sağlayacaklarını vurguladı. Geri dönüşümü sağlanacak katı atıkların belediye bütçesine ve kent ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağına dikkat çeken Hocaoğlu, " Biz sadece Meztili'ye değil diğer ilçe belediyelerin hizmetinde olacak 300 ton kapasiteli bir katı atık tesisi planlıyoruz. Katı atıklardan bitkisel gübre elde edip, tarımsal faaliyetlerde kullanmayı sağlayacağız. Böylece çiftçimize de önemli bir destek vermiş olacağız. Ayrıca çöp depo işleme alanlarında oluşan metan gazını elektrik enerjisi üretiminde kullanmayı ve elde edilen bu enerjiden ekonomik kazanç sağlamayı hedefliyoruz. Gelişmiş ülkelerdeki tesisler incelendiğinde çöpün altın kadar kıymetli olduğunu görürsünüz. Bizde çöpümüzün kıymetini bileceğiz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 17:46:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?