30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Cumhurbaşkanı Gül geliyor!

MERSİN CUMHURBAŞKANI'NI AĞIRLAMAYA HAZIRLANIYOR

Mersin'e yaklaşık 7 yıl aradan sonra ilk defa bir Cumhurbaşkanı gelecek. Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere yarın kente gelecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için başlatılan hazırlıklarınsa sürdürüldüğü bildirildi.

Özellikle Abdullah Gül'ün, kent halkıyla bütünleşeceği nokta olarak öne çıkan Atatürk Caddesi'nde Mersin Büyükşehir Belediyesi'nce bir dizi tedbir alındığı kaydedildi. Gül'ün güzergahına 'Sayın Cumhurbaşkanımız Mersin'e Hoş Geldiniz' ifadesinin yer aldığı ve Gül'ün resmine de yer verilen afişler asılırken, caddenin de bakım ve onarımı gerçekleştirilip, genel bir temizlik çalışması yapılıyor. Cumhurbaşkanı Gül'ün kentteki ziyaret ve temasları kapsamında yer alan güzergahlara ve özellikle de döner kavşaklara ay-yıldızlı Türk bayrakları asılması dikkat çekiyor.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 22 Şubat Salı günü gerçekleştireceği Mersin ziyaretiyse Tarsus ilçesiyle başlayacak. İlçe girişinde karşılanacak olan Gül, burada Tarsus merkezde halkla buluşarak, ilçenin tarihi ve kültürel mekanlarını gezeceği bildirildi. Sonrasında karayoluyla Mersin'e geçecek olan Cumhurbaşkanı Gül, ilk olarak Mersin Valiliği'ni ziyaret edecek. Sonrasında HiltonSA Mersin Oteli'ne geçip dinlenecek olan Gül, burada kentin önde gelenlerinin yanı sıra işadamlarıyla öğle yemeği yiyecek. Ziyaretlerine Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı ile devam edecek olan Gül, daha sonra Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile makamında bir araya gelecek.

Mersin Limanı ve Mersin Serbest Bölgesi'nde bir dizi incelemelerde bulunacak olan Gül, sonrasında Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın'ı makamında ziyaret edecek. Gül, kentteki son temasındaysa; Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nin yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirip, Mersin'de 2010 yılında en fazla ihracat gerçekleştiren 10 firma için düzenlenecek ödül törenine katıldıktan sonra karayoluyla Adana'ya geçip, buradan uçakla Ankara'ya geride dönecek.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2011 Pazartesi 14:28:02
Güncelleme :21 Şubat 2011 Pazartesi 15:02:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?