4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Cumhurbaşkanı Gül için erken hasat

CUMHURBAŞKANI GÜL İÇİN ERİK HASADI

Mersin'in Silifke ilçesinde Göksu Vadisi Köyleri Sabak ve Keben Köyünde üretimi yapılan örtü altındaki erik bahçelerinden ilk hasat bugün yapıldı.

Toplanan eriklerden bir kısmı bugün Isparta'yı ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ikram edilmek için talep üzerine Isparta'ya gönderildi.

Açıkta yetişen erik ağaçlarının henüz çiçek halinde olmasına rağmen Zeynel Topçu'ya ait 3 dönümlük örtü altı erik bahçesinde köylüler bugün ilk hasadı yaptı. Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Göktaş, önceki günlerde hamile bayanlar için tadımlık olarak marketlerde 300 TL'den yer bulduğunu eriklerin tüketim olgunluğuna henüz eriştiğini, eriğin gerçek satış fiyatının 100 TL civarında olduğunu kaydetti.

Göktaş, Isparta'yı ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Gül için gelen talep üzerine bugün yapılan ilk hasattan bir kısmının da Isparta'ya gönderildiğini ifade etti.

Bu yıl örtü altında ilçe genelinde 8 dönümlük erik bahçesinden 20 ton erik beklediklerini belirten Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Göktaş, "Bölgemiz Türkiye'de turfanda meyveciliğinde önde gelen yerlerden biri. Zaten turfanda olan Silifke Can Eriği'nin daha da öne çekilmesi amacıyla üç yıldır çalışmalar yapıyorduk. Örtü altı aslında bir risktir. Fakat üreticimizin bu riski aldığına değdiğine inanıyorum. Zira eriğin hedeflediğimiz satış fiyatının daha yüksek fiyatlarda olması hem üreticimizi hem de bizleri hem şoke etti hem de memnun etti. Emeklerinin karşılığında alacaklardır diye düşünüyorum" dedi.

Ürettikleri erikleri Türkiye'nin dört bir yanına gönderdiklerini belirten Göktaş, "Başta Ankara, Trabzon, İstanbul olmak üzere özellikle önemli restoran ve lokantalar, hamile bayanlar Silifke can eriğine talep gösteriyor. Dün aldığımız bir telefonla da Isparta'ya Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün geleceğini, Silifke can eriğinden kendilerine de tattırmak istediklerini öğrendik. Böyle bir imkanı sağlayıp sağlayamayacaklarını bize sordular. Biz de memnuniyetle Cumhurbaşkanı Gül'ün Silifke eriğini tatmasını arzu ettik. Bugünkü toplanan eriklerin bir kısmı da Isparta'ya Cumhurbaşkanımız Abdullah'a gönderildi" diye konuştu.

Hasat mevsimini daha öne alabilmek için erik bahçesini örtü altına aldıklarını söyleyen Üretici Kamil Topçu ise, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Isparta'ya geleceğini haber aldık. Isparta'dan gelen talep üzerine Cumhurbaşkanı Gül'e ikram edilmek üzere bugün gerçekleştirdiğimiz hasattan erik yolladık" dedi.

CUMHURBAŞKANI GÜL İÇİN ERİK HASADI
CUMHURBAŞKANI GÜL İÇİN ERİK HASADI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 13:13:02
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 13:43:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?