4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Cumhuriyet coşkusu başladı

CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI

Cumhuriyet'in kuruluşunun 87. yıldönümü Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Mersin Valiliği'nce organize edilen kutlama etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda bir tören gerçekleştirildi. Vali Hasan Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın da törene katılanlar arasında yer aldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu hemen ardından da Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle son buldu. Cumhuriyet'in 87. kuruluş yıldönümü kutlamaları yarın Kültür Merkezi'nde Vali Hasan Güzeloğlu'nun tebrikleri kabul etmesi ve sonrasında da Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan 'Geçit Töreni' ile devam edeceği, aynı gün akşam saatlerinde de Kültür Merkezi Şeref Salonu'nda 'Cumhuriyet Resepsiyonu' düzenleneceği bildirildi.

Öte yandan, Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından gazetecilere günün anlam ve önemini belirten kısa bir açıklamada bulunan Vali Güzeloğlu, Cumhuriyet'in yeni kurulan bir devletin, ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için girişmiş olduğu eşsiz bir mücadelenin sonucunda elde ettiği bir kazanım olduğunu vurguladı. Güzeloğlu, "Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinin temelinde çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkma hedefi bulunmaktadır. Türkiye bu hedefi yakalama sürecinde, ekonomik-sosyal kalkınma ve halkın refahını sağlama hamlelerini; demokratik tutum ve davranışları her alanda hayata geçirme gayretleriyle birlikte yürütme kararlılığındadır" dedi.

CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2010 Perşembe 15:13:00
Güncelleme :28 Ekim 2010 Perşembe 17:25:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?