5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

'Cumhuriyet' için yürüdüler

MERSİN'DE ÖĞRENCİLER 'CUMHURİYET' İÇİN YÜRÜDÜ

Cumhuriyet'in kuruluşunun 86. yıldönümü, Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de coşkuyla kutlandı.

İlk ve ortaöğretim öğrencileri tarafından gerçekleştirilen 'Fener Alayı'nda; 'Türkiye Laiktir Laik Kalacak' sloganları atıldı, hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı söylendi.

Mersin Valiliği tarafından organize edilen kutlama etkinlikleri kapsamında Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl İzci Kurulu tarafından, Adnan Menderes Bulvarı üzerinde yer alan Kültür Park içindeki Barış Meydanı'nda başlatılan 'Fener Alayı'nda öğrenciler meşaleler yakıp, marşlar söyleyerek yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Meydanı'nda son bulan ve yoğun ilginin gösterildiği 'Fener Alayı'na Mersin Büyükşehir Belediye Bandosu da eşlik etti.

Burada Atatürk ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan öğrenciler, daha sonra hep bir ağızdan İstiklal Marşı'nı söyledi. Öğrenci velilerinin de ellerindeki ay-yıldızlı Türk bayraklarıyla katıldığı etkinlikte, objektiflere de birbirinden renkli görüntüler yansıdı. 'Türkiye Laiktir Laik Kalacak' şeklinde sloganlar da atan öğrenciler, Belediye Bandosu eşliğinde 10. Yıl Marşı'nın söylenmesinin ardından dağıldı.

MERSİN'DE ÖĞRENCİLER 'CUMHURİYET' İÇİN YÜRÜDÜ
MERSİN'DE ÖĞRENCİLER 'CUMHURİYET' İÇİN YÜRÜDÜ
MERSİN'DE ÖĞRENCİLER 'CUMHURİYET' İÇİN YÜRÜDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 13:45:02
Güncelleme :30 Ekim 2009 Cuma 15:55:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?