2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

'Cumhuriyet Resepsiyonu' yapıldı

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, sorunlarından arınıp biraz daha gelişmiş bir Mersin hayal ettiğini söyledi.

Cumhuriyet'in kuruluşunun 85. yıldönümü kapsamında Mersin Valiliği tarafından; 'Cumhuriyet Resepsiyonu' gerçekleştirildi. Mersin Kültür Merkezi Şeref Salonu'ndaki resepsiyona davet edilen konukları eşi Hülya Aksoy ile birlikte kapıda karşılayan Vali Aksoy, etkinliğe katılan davetlilerle de yakından ilgilendi.

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer ile kent protokolüyle birlikte siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Vali Hüseyin Aksoy, "Bazı sorunlarından biraz daha arınmış, biraz daha gelişmiş, eğitimde sorunu azalmış, turizmde biraz daha pastadan pay almaya başlamış, lojistikte biraz daha mesafe almış, biraz daha gelişmiş bir Mersin hayal ediyoruz. Tabi ki bunlar bir anda olmayabilir ama Mersin bu yönde tavrını, kararını ortaya koymuştur. Önümüzdeki süreçte hedefimiz bunu hayata geçirmektir" dedi.

Mersin'in 3 temel sektörde ilerlemeyi kendisine hedef olarak koyduğunu anımsatan Aksoy, bu alanda şu anda çalışmaların sürdüğünü, önemli bir engel de gözükmediğini kaydetti.

Vali Aksoy, amaçlarının da belirlenen sektörler başta olmak üzere diğer sektörlerde de daha iyi bir noktaya gelebilmek olduğunun altını çizerek, bunun yanında da eğitim alanındaki sorunların çözüme kavuşturulup, sağlıkta yapılacak yeni yatırımlarla birlikte halka sunulan hizmet kalitesini arttırmak olduğunu belirtti.

Köylerde ihtiyaç duyulan yol ve diğer çalışmaların da biran önce yapılarak, tarım sektöründe Mersin'in daha iyi bir noktaya getirilmesi gibi daha bir çok alanda çalışmalarda bulunduklarını da sözlerine ekleyen Hüseyin Aksoy, "Mersin'e yeni bir stadyum, yeni hastaneler, yeni bir müze yapma gibi birçok projemiz ve hedefimiz var. Umuyorum ki bunları önümüzdeki süreçte hayata geçiririz" ifadesini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 15:07:22
Güncelleme :30 Ekim 2008 Perşembe 15:13:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?