4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Cumhuriyet TIR'ı Mersin'de

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Cumhuriyet TIR'ı, Mersin'e geldi. 

Cumhuriyet Alanı'nda açılan sergide konuşan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Büyük Önder Atatürk ve milli mücadelenin, başta gençler olmak üzere, tüm vatandaşlara iyi anlatılması gerektiğini söyledi.

Yağan yağmura rağmen ilginin yoğun olduğu açılışa, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'un yanısıra, Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Talat Dinçer, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cahit Hüsrev Şen, esnaf odaları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Açılış da konuşan Vali Aksoy, Atatürk'ün 125. doğum günü ve milli mücadeleyi başlatmak için Samsun'a çıkışının 87. yıldönümü anısına gerçekleştirilen etkinliğe tüm Mersinlilerin ilgi göstermesi gerektiğini belirtti. Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Talat Dinçer de, TIR'ın 33'üncü il olarak Mersin'e gelmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. 

Cumhuriyetin ilanı ile birlikte Ulu Önder Atatürk'ün kendilerine verdiği Cumhuriyeti koruma sorumluluğunun bilincinde hareket ettiklerini dile getiren Dinçer, "Bizler üzerimize düşen görevi gelecek kuşaklara aktarmamız gerektiğini biliyor ve her sabah bu doğrultuda kepenklerimizi açıyoruz" dedi. Daha sonra, 'İşgalden Zafere, Zaferden Cumhuriyet'e adlı 93 fotoğrafın bulunduğu Cumhuriyet TIR'ı, ziyarete açıldı. 

Açılışın ardından Cumhuriyet Alanı'nda vatandaşlara Türk bayrağı dağıtıldı.
.
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2006 Salı 00:58:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?