8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Cüppeli sarıklı Cumhurbaşkanlığı duası

MERSİN’de, tek başına yaptığı eylemlerle tanınan emekli işçi 55 yaşındaki M. Emin Kocaaslan, cüppe, sarık giyip, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ün cumhurbaşkanı olması için dua etti.

Atatürk Caddesi’ne siyah cüppe giyip, başına sarık takarak gelen M. Emin Kocaaslan, ‘Allahım, bizlere adli, siyasi ve manevi konularda sicili temiz bir başkomutan nasip et. Amin’ ve ‘Allahım, Atatürk ilkelerine, cumhuriyete, milliyetçiliğe ve adalete sözde değil, özde bağlı bir cumhurbaşkanı nasip et. Amin’ yazılı dövizler açtı.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle yapılan tartışmalardan sıkıldığını belirten Kocaaslan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan Emekli Orgeneral Hilmi Özkök’ü cumhurbaşkanlığına aday göstermesini istedi. Türkiye’de istikrarın, huzurun ve dengelerin bozulmaması için Özkök Paşa’nın cumhurbaşkanı olması gerektiğini savunan Kocaaslan, “Sayın Başbakanım, böyle yaparsanız bir dönem daha tek başına iktidar olursunuz” dedi.

‘ÖZKÖK OLMAZSA KENDİMİ YAKARIM’

Başbakan Erdoğan’ın başkomutanlık yapma konusunda acemi olduğunu da ileri süren Kocaaslan, “Siz Başbakan olduktan sonra hırsızlık, kapkaç, terör azdı. Eğer Cumhurbaşkanı olursanız bu suçların kuduz olmayacağının garantisini verebilir misiniz? Eğer Özkök Paşa cumhurbaşkanı olmazsa, köşke çıkarım, kendimi yakarım” diye konuştu.

Kocaaslan konuşmasının ardından, dövizlerle Ulu Camii’ne yürüdü. Kocaaslan camii önünde el açıp, Hilmi Özkök’ün cumhurbaşkanı olması için dua etti. Bazı vatandaşların tepki gösterdiği cüppeli sarıklı Kocaaslan, duanın ardından eylemini tamamlayarak camiden ayrıldı.
Hürriyet İnternet / DHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2007 Salı 17:26:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?