5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Çürük meyveleri tüketici mi içiyor?

Meyve Suyu Endüstrisi Derneği Başkanı Alaaddin Güç, çürük meyvenin meyve suyu üretiminde kullanılmasına kesinlikle müsaade etmediklerini ve bu noktada sektörde bulunan tüm firmaları sıkı bir denetimden geçirdiklerini söyledi.

Meyve üreticisi tarafından meyve suyu yapımında işlenmek üzere fabrikaya getirilen meyveler arasında tüm uyarılara rağmen henüz tam olarak olgunlaşmamış veya çürük meyvelere rastlanabileceğine dikkat çeken Alaaddin Güç, bu durum dikkate alınarak fabrikaya gelen meyvelerin geçirildiği ilk işlemin ayıklama işlemi olduğunu belirtti.

Bu aşamada çürük ve olmamış meyvelerin ayıklandığını, ardından da iki kademeli yıkamaya tabi tutulduğunu anlatan Güç, söz konusu işlemin gereği gibi yapılmaması halinde bu durumun çok kolay bir şekilde tespit edilebileceğinin altını çizdi.

Çürük ve küflü meyve kullanılarak üretilen meyve suyunun gıda kontrol laboratuvarında patulin analizi adı verilen denetleme çalışmasıyla kolayca saptanabildiğini ifade eden Güç, "Çürük bir meyvenin kullanılması; ürünün tadı, rengi ve kalitesi açısından büyük farklılıklar gösterir. Meyve Suyu Endüstrisi Derneği olarak sektörde bulunan tüm firmaları, Avrupa Birliği (AB) tarafından da belirlenmiş Gıda Kodeksi'nin belirlediği standartlarda üretim yapması konusunda denetliyoruz. Böylelikle çürük meyve kullanımı ve benzeri sağlığa zararlı uygulamalara izin verilmesi söz konusu değil" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 12:24:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KÜRŞAT TOKAT IP: 78.187.19.xxx Tarih : 10.07.2009 12:07:16

Hiç inandırıcı değilsiniz. Ben bizzat ağaç altına düşüp çürümüş şeftaliyi fabrikaya satıyorum.