2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Çürüyen bacağını tedavi ettiremiyor

Mersin'in Tarsus ilçesinde kaza kurşunuyla yaralanan genç, sağlık güvencesi olmadığını ve tedavi olamadığı için çürümeye başlayan bacağının kesileceğini belirterek, yetkililerden yardım istedi.

3 yıl önce arkadaşlarıyla birlikte silahla şakalaşırken, silahın kazayla ateş alması sonucu kasık bölgesine isabet eden kurşun ile sakat kalan Ümit Atlı'nın bacağı yoksulluk ve parasızlık yüzünden çürümeye başladı. Yatağa mahkum yaşadığını belirten Atlı, yeşil kartları olmadığı için de hiç bir sağlık kuruluşunun tedavilerini yapmadığını söyledi.

Kazadan önce at arabacılığı yaparak geçimlerini sağladığını anlatan Atlı, "Arkadaşlarla şakalaşıyorduk, Silahı temizliyorduk. Silah aniden patladı, sakatlandım. Üç senedir böyleyim, damarlarım tıkandı. Yeşil kart vermiyorlar. Sürekli problem çıkarıyorlar. Bacaklarım çürüdü, kokmaya başladı, doktor ameliyat olmam gerektiğini söyledi; yoksa bacağın kesilir dedi. Bacağım kesilecek, çok korkuyorum" diyerek yetkililerden yardım istedi.

Oğlunun ameliyat olması için Kaymakamlık'tan kendilerine yeşil kart verilmediğini ileri süren anne Sakine Atlı(48) ise, "Oğlumun günlük pansuman ücreti sadece 30 YTL. Ameliyat ettirmezsek çürümeye başlayan bacağı kesilecek. Daha önce yeşil kartımız vardı, iptal edildi. Oğlumu hastaneye götürecek param yok. Bir yeşil kartı çok gördüler bize. Gücüm kalmadı, çocuğum ile birlikte her gün acı çekiyorum. Hastanede 4 tane senedimiz olduğu için kabul etmiyorlar. Tek başıma mücadele ediyorum, eşimden de ayrıldım, eşim bize hiç bakmıyor. Baksa zaten bu halde olmazdık. Çaresiz kaldım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 12:32:10
Güncelleme :16 Eylül 2008 Salı 12:34:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?