2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Çuvallar dolusu esrarı bırakıp kaçtılar

Mersin'de, kiraladıkları araçla uyuşturucu kaçakçılığı yapan 2 kişi, kendilerini takip eden polisin kovalamacası sırasında şarampole devrilince, çuvallar dolusu esrarı çamura saplanan araçta bırakarak kaçtı.

Edinilen bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, 33 AKN 26 plakalı otoyu takibe aldı. Tarsus ilçesi otoyol yolu üzerinde aracı takibe başlayan ekipler, otomobili Mersin girişinde durdurmak istedi.

Ancak otoda bulunan 2 kişi, polis kontrol noktasından kaçarak şehre girdi. Peşindeki polis ekiplerini atlatmak için ara sokaklarda izini kaybettirmeye çalışan kaçakçılar, kullandıkları otomobille birlikte Demirhisar köyüne doğru ilerledi. Peşindeki polis ekiplerinden bir hayli uzaklaşan kaçakçılar, girdikleri köy yolunda bulundukları aracı şarampole devirdi.

Köylüler tarafından fark edilen kaçakçılar, yakalanacaklarını düşünerek otomobilde bulunan çuvallar dolusu esrarı bırakarak kaçtı. Kaçakçılar, gecenin karanlığında izini kaybettirirken, köylülerin yardımı ile olay yerine gelen polis, otomobilde inceleme yaptı. Yapılan incelemenin ardından çamura saplanan otomobil, önce traktöre bağlanarak bulunduğu yerden çıkarıldı, ardından bir kamyona yüklenerek içindeki uyuşturucu ile birlikte Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Emniyette, Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından parmak izi araştırması yapılan otomobildeki uyuşturucu daha sonra polislerce şubeye taşındı. 6 çuval içinde ele geçirilen uyuşturucunun yaklaşık 100 kilo olduğu tahmin edilirken, kesin miktarının yapılan tartım işleminin ardından belirleneceği açıklandı. 

Bu arada, emniyet yetkilileri, kimlikleri tespit edilen kaçakçıların yakalanması için çalışmaların sürdüğünü belirtirken, kullandıkları aracın ise kiralık olduğunu kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 12:25:58
Güncelleme :28 Kasım 2008 Cuma 12:31:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?