4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

ÇYDD'den basına teşekkür

ÇYDD'DEN BASINA TEŞEKKÜR

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Mersin Şube Başkanı Sacide Uluğ, şu ana kadar 36 bin kız çocuğuna burs verdiklerini belirterek, hedeflerinin bu sayıyı 100 bine çıkarmak olduğunu söyledi.

Uluğ, ÇYDD'nin Mersin'deki çalışmalarını kamuoyuna duyurma noktasında katkı sunan basın kuruluşu temsilcilerine teşekkür belgesi verdi. Derneğin eski şube başkanı Hülya İnce'nin de katıldığı törende konuşan Uluğ, ÇYDD'nin, eğitim yoluyla çağdaş Türkiye'ye ulaşabilme hedefinde özellikle kız çocuklarına burs verdiğini hatırlattı. Şu ana kadar 36 bin kız çocuğuna ulaşıldığını kaydeden Uluğ, "Geçen yıl kaybettiğimiz Genel Başkanımız Prof. Dr. Türkan Saylan'ın ölmeden önce bir hedefi vardı, o da 100 bin kız çocuğuna ulaşabilmek. Bu ulaşı doğrultusunda bizler çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Genel Merkez'in 'okumak istiyorum' kampanyası ile Türkiye çapında bir çalışmanın içine girmesiyle birlikte, biz de şube olarak Mersin ayağını oluşturduk ve destek vermeye çalıştık. Bu çalışmalarda basınımızın bize verdiği desteğe de çok teşekkür ediyoruz. Onlar aracılığı ile çalışmalarımız amacına ulaşıyor. Umarız Türkiye çapında burs verebilecek olan insanlar derneğimize ulaşarak çalışmalarımıza destek olurlar" dedi.

Uluğ, derneğin projelerinden biri olan 'Kardelen Projesi'nin, Birleşmiş Milletler'de (BM) örnek proje kapsamında ele alındığını da hatırlatarak, bu proje içinde yer alan Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde okuyan bir öğrencinin BM'ye davet edilmesinin kendilerini onurlandırdığını, ancak o toplantıya ÇYDD'den kimsenin çağrılmamış olmasının ise kendilerini üzdüğünü belirtti.

Konuşmaların ardından ÇYDD Şube Başkanı Sacide Uluğ tarafından, derneğin çalışmalarına katkı sunan basın kuruluşu temsilcilerine teşekkür belgeleri verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2010 Çarşamba 15:36:01
Güncelleme :10 Mart 2010 Çarşamba 21:33:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Özlem Uysal IP: 85.103.167.xxx Tarih : 17.03.2010 10:18:30

Mersin Turnemizi Organize eden destek veren Sayın Sacide Uluğ hanımefendi ile tanışma şerefine nail olduk.Kendisini ve tüm ekibini tebrik ve takdir ediyorum,  başarılarınızın devamını diliyorum.En içten saygılarımla,Özlem Uysal Seden Kızıltunç tiyatrosu Genel Koordinatörü