5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

ÇYDD'nin gurur kaynağı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Mersin Şubesi tarafından 4 yıl önce hayata geçirilen ve dar gelirli ailelerin başarılı kızlarının okutulmasını hedefleyen 'Mersin Çiçekleri Projesi' kapsamında, Toros Anadolu Lisesi'nde burslu okuyan Cahide Balta okulunu birincilikle tamamladı.
 

Özel Toros Anadolu Lisesi'nde mezuniyet coşkusu yaşandı. 2008-2009 eğitim-öğretim yılının tamamlanmasının ardından mezun olan öğrenciler, törenle diplomalarını aldı. ÇYDD Genel Başkanı merhum Türkan Saylan tarafından 4 yıl önce uygulamaya konulan 'Kardelenler Projesi' ile eş zamanlı olarak Mersin'de yürütülen 'Mersin Çiçekleri Projesi' ile birlikte Toros Anadolu Lisesi'nde okutulan Cahide Balta, okulunu birincilikle tamamladı aynı burstan faydalanan Binnaz Avşar da ikincilik elde etti.

Törende konuşan ÇYDD Mersin Şube Başkanı Sacide Uluğ, kardelenlerin ilk 4 dereceyi paylaşmasının kendileri için önemli bir gurur ve mutluluk kaynağı olduğunu ifade ederek, "Genç kızlarımızın Türkan Hocamızı mahcup etmediğini görmek bizi mutlu ediyor. Bu gençlerimizin hepsinin birer Türkan Saylan olacağından hiçbir kuşkumuz yok. Eminim ki yaşasaydı Türkan Saylan da çok mutlu olacaktı. Ancak onun geçlerimizin bu başarılarını gördüğüne ve mezarında rahat ettiğine inanıyoruz. Onun bizlere devrettiği bayrağı her geçen gün daha da yükseklerde dalgalandıracağız" dedi.

Babasının inşaat işçisi olduğunu ve kentte yer alan inşaatlarda karo ve fayans döşeyerek, ailesinin geçimini sağlamaya çalıştığını anlatan kardelen Cahide Balta ise, 7 kardeş olduklarını ve ailesinin kendisini okutacak gücünün de olmadığını dile getirdi. Balta, dar gelirli ailelerin başarılı kızlarının eğitim masraflarının üstlenildiği bir sınava katıldığını ve bu sınavda da başarılı olarak, Toros Anadolu Lisesi'ne kaydını yaptırdığını anlattı.

4 yıl önce kendisinden böylesi bir başarıyı beklemediğini kaydeden Balta, "Bu kadar değişeceğime inanmıyordum. Okulumun ve öğretmenlerimin desteği bana çok şey kazandırdı. 4 yıl önceki Cahide ile bugünkü Cahide arasında çok büyük bir farklılıklar var. Birey olmanın farklılığı desem daha doğru olacak. Kendimi o güne göre daha olgun hissediyorum" diye konuştu.

Bugüne kadar hiç tanımadığı ve yabancı olduğu duyguları yaşadığını, bunda da 'Mersin Çiçekleri Projesi'nin önemli bir etkisi olduğunun altını çizen Balta, daha önce hiç operaya gitmediğini ve bu yeni duyguyu da ilk kez yaşadığını dile getirdi. Balta, "Son 4 yılda yaşadığım güzellikleri hep ÇYDD'ye borçluyum. Periyodik toplantı ve seminerlerle birçok konuda bilgilendirildik. Bu bilgileri kendimizce sentezledik. Bana emeği geçenlere minnettarım. Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 13:04:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?