5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

ÇYDD'ye şok arama!

Ergenekon soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Mersin Şubesi'nde polis tarafından arama yapıldı. Dernekte bulunan bilgisayarların hard diskleriyle birlikte CD ve derneğin resmi evraklarıyla yazılı dokümanlara el konulurken, gözaltına alınan olmadı.

Edinilen bilgilere göre, Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, saat 06.30 sıralarında ÇYDD Mersin Şube Başkanı Sacide Uluğ'un evine gitti.

Burada Uluğ'a Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyon kapsamında dernekte arama yapacaklarını belirten polis, daha sonra Uluğ ile birlikte dernek binasına geçti. Dernekte arama yapan polis, binada bulunan bilgisayarların hard diskleri başta olmak üzere CD ve flaş disklerle birlikte dernek üyelerinin, burs veren kişi, kurum ve kuruluşların yanı sıra burs alan öğrencilerin isimlerinin bulunduğu yazılı dokümanlara el koydu. Yaklaşık 3 saat süren arama sırasında gözaltına alınan olmadığı bildirildi.

ÇYDD Mersin Şube Başkanı Sacide Uluğ, Ergenekon soruşturması kapsamında derneklerinin isminin anılması ve başta genel merkez olmak üzere tüm şubelere baskınlar düzenlenmesinin kendilerini üzdüğünü söyledi. Uluğ, "Eğitim ve eğitim alanında yaşanan sorunların çözümü için çalışan gönüllü bir kuruluşun böylesi bir operasyonda yer alması bizleri derinden üzüyor. Bu operasyonun Atatürkçülere verilmek istenen bir gözdağı olarak yorumluyorum. Operasyonda gözaltına alınan olmadı. Ancak dernekle ilgili tüm yazılı ve görsel materyallerle birlikte, bilgisayarların hard disklerine, CD'lere el konuldu" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 10:58:30
Güncelleme :13 Nisan 2009 Pazartesi 11:08:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?