30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Damatlar'dan köy gezileri

Mersin'in Silifke ilçe Kaymakamı Fatih Damatlar, köylerin sorunlarını tespit etme noktasında ilçeye bağlı 66 köyü, hazırlamış olduğu bir program dahilinde geziyor. Damatlar, sorun ve sıkıntıları dinlerken, daha önce yaptığı köy gezilerinde tespit edilen eksikliklerin giderilip giderilmediğini de yerinde inceliyor.

Kaymakam Damatlar, İlçe Özel İdare Müdürü Erkan Arıcı, Sağlık Grup Başkanı Dr. Yüksel Eren, İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün ile birlikte Bükdeğirmeni, Seyranlık ve Bayındır köylerini gezen Kaymakam Damatlar, köy muhtarları ve köylüler tarafından karşılandı. İlk olarak Bükdeğirmeni Köyü'nü ziyaret eden Damatlar, daha önce yaptığı köy gezisinde tespit ettiği eksiklerin giderilip giderilmediği konusunda Köy Muhtarı Muhsin Akdoğan'dan bilgi aldı. Damatlar, köyde yetersiz olan içme suyu deposu, sulama suyuna klorlama cihazı takılması ve çocuklar için park yapılması konusunda da gerekli girişimlerde bulunulacağını söyledi.
İkinci ziyaretini Seyranlık Köyü'ne gerçekleştiren Kaymakam Damatlar, burada Köy Muhtarı Hüseyin Arıkan ve köylülerden yapılan çalışmalar ve istekleri konusunda bilgi aldı. Köylülerin bazı evlere içme suyunun çıkmaması ve yol isteğini değerlendiren Damatlar, bu konuda da gerekli girişimlerde bulunulacağını dile getirdi. Son olarak Bayındır Köyü'nü ziyaret ederek, Köy Muhtarı Zekeriya Erbaş'dan bilgi alan Fatih Damatlar, yapılan gezi kapsamında köylülerin bir çok sorunlarını dinlediklerini, aynı bölgede bulunan köylerin sorunlarının ortak olduğunu kaydetti.

Köy gezileri kapsamında sorunların çözümü ve yapılabilecek hizmetleri yerinde değerlendirdiklerini ifade eden Damatlar, "Yapabileceklerimizi yapacağımızı, yapılamayacak olanların da neden yapılamayacağını köylülerimize anlattık. Elimizdeki imkanlar dahilinde de yapılması gerekenleri en kısa sürede gerçekleştireceğiz" dedi. Köy gezilerine devam edeceklerini vurgulayan Damatlar, "Yaptığımız bu tür geziler, köylerimize yapılan yatırımları görmek ve yapılması gereken hizmetleri tespit etmek açısından çok önemli. Çünkü köylülerimizin bir çok sıkıntıları olabiliyor ve bu eksikleri yerinde tespit etmek için de gidip görmek gerekiyor. Bizde bunu yapmak için daha önce yaptığımız gibi köy gezilerimize aralıksız devam ediyoruz. Resmi daire müdürlerimizin de katılımıyla gerçekleştirdiğimiz bu gezimiz daha önceki gezilerimizde olduğu gibi çok olumlu geçti. Bundan sonraki yapacağımız gezilerimizle de diğer köylerimizde yapılan hizmetleri ve varsa sorunlarını yerinde dinlemeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2011 Cumartesi 19:57:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?