4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Danimarka'dan Türkiye'ye çağrı

DANİMARKA'DAN TÜRKİYE'YE 'YEŞİL ENERJİ' ÇAĞRISI

Danimarka'nın Türkiye Büyükelçisi Ole Egberg, Danimarka'nın enerji kaynakları konusunda dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğunu ifade ederek, özellikle 'yeşil enerji' konusunda iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinden yana olduklarını vurgulayarak, Türkiye'nin bu alanda Danimarka'nın tecrübelerinden faydalanması gerektiğini söyledi.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Mersin'e gelen Büyükelçi Egberg, Vali Hüseyin Aksoy ile de makamında bir araya gelerek, görüş alışverişinde bulundu. Burada konuşan Ole Egberg, Danimarka ile Türkiye'nin coğrafi anlamda birbirine yakın ülkeler olduğuna dikkat çekerek, bu sebeple de kısa bir hava yolculuğunun ardından her iki ülkenin de ziyaret edilebileceğini anlattı. Danimarka'dan Türkiye'ye gelen turistlerin, gezip gördükleri yerlerden oldukça memnun ayrıldıklarını ifade eden Egberg,

"Mersin'in gerek havası, gerekse de denizi çok güzel bir kent. Danimarka nüfusunun yüzde 5'lik bir bölümü buraya gelmesin? Bu noktada gerekli çalışmaları en kısa sürede hayata geçireceğimizden hiçbir kuşkunuz olmasın" dedi.

Danimarkalıların doğayı ve doğayla iç içe olmayı çok seven bir halk olarak öne çıktığının altını çizen Egberg, bu noktada da Mersin'deki doğal güzelliklerin Danimarkalıların dikkatini çekeceğine inandığını belirterek, kentte tabiatın korunması ve temiz tutulmasının da önemli bir artı olduğunu savundu. Danimarka'nın enerji kaynakları bakımından dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğunu belirten Egberg, bu kapsamda da Türkiye'nin 'yeşil enerji'ye her zaman ihtiyaç duyduğuna dikkat çekti ve önümüzdeki

dönemde enerji alanındaki ilişkilerin geliştirilmesinden yana olduklarını söyledi. Egberg, bu konuda Türkiye'nin Danimarka'nın tecrübelerinden faydalanması tavsiyesinde bulundu.

Büyükelçi Egberg, "Danimarka'da yaşayanların yüzde 30'u ulaşım aracı olarak bisiklet kullanıyor. Ülkemiz, yüksek bir plato üzerinde kurulan düz bir ülke konumunda. Bu sebeple herkes bisiklete rahatlıkla biniyor. Mersin de Danimarka ile benzer özelliklere sahip. Kentte yaşayan insanlar da ulaşımı bisikletle sağlayabilir. Bu konuda kendi bilgi ve tecrübelerimizi sizlere aktarmaya hazırız" diye konuştu.

Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti dile getiren Vali Hüseyin Aksoy ise Mersin'in büyüyen ve gelişen bir kent olarak öne çıktığına dikkat çekerek, kentin deniz yolu ulaşımının yanı sıra demir ve kara yolu bağlantıları ve havaalanına yakınlığı sebebiyle de yatırımcılar için önemli bir bölge olduğunu söyledi. Aksoy, kentin Ortadoğu ve Kafkaslar'a kadar uzanan coğrafyada yer alması sebebiyle de yabancı yatırımcılar için bir 'cazibe merkezi' olduğu görüşünü dile getirdi.

Mersin'in coğrafi konumunun yanı sıra tarım sektöründe de önemli bir potansiyele sahip olduğuna işaret eden Aksoy, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Tarımsal üretimin önemli bir bölümünü de ihraç eden bir kentiz. Mersin, özellikle turizm açısından da oldukça önemli bir potansiyele sahip. Tarihi ve doğal güzellikleriyle kendini öne çıkarmayı başaran kentte, önümüzdeki dönemde geliştirilmesi düşünülen sektörlerden biri de turizm. Yakın bir tarihte 10 bin yatak kapasiteye sahip olan 'Tarsus-Kazanlı Turizm

Projesi'ni hayata geçireceğiz."

Konuşmaların ardından Vali Aksoy, Büyükelçi Egberg'e Mersin'ini tanıtan kitap ve materyallerden oluşan hediye paketinin yanı sıra yöresel dokularla işlenen bir kilim hediye etti.

DANİMARKA'DAN TÜRKİYE'YE 'YEŞİL ENERJİ' ÇAĞRISI
DANİMARKA'DAN TÜRKİYE'YE 'YEŞİL ENERJİ' ÇAĞRISI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2010 Perşembe 12:51:03
Güncelleme :25 Mart 2010 Perşembe 21:52:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?