5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

'Danışmanlık hizmetleri eksik kalıyor'

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, üniversitelerde bugün yaşanan en önemli sorunların başında danışmanlık hizmeti eksikliğinin geldiğine dikkat çekerek, mevcut hizmetlerin de öğrenci fazlalığı nedeniyle yetersiz kaldığını söyledi.

MEÜ tarafından, yeni kayıt yaptıran öğrencilerin üniversite yaşamını tanımaları amacıyla bu yıl ilk defa hayata geçirilen, 'Üniversite Yaşamına Giriş (ÜYG)' dersi kapsamında bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmalar masaya yatırıldı. Rektörlük Senato Odası'nda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısına Rektör Suha Aydın ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Emekdaş'ın yanı sıra ÜYG Koordinasyon Kurulu Üyeleri ile ÜYG kapsamında gönüllü etkinlikler yapan akademik ve idari personel katıldı.

Burada konuşan Aydın, bugün gelinen noktada üniversitelerde en önemli sıkıntının danışmanlık hizmetleri alanında yaşandığına dikkat çekerek, verilen danışmanlık hizmetlerinin de yeterli düzeyde olmadığını ve bu durumun en önemli nedeninin de öğrenci sayısının fazlalığı olduğunu vurguladı. Söz konusu sorunun aşılabilmesi noktasında ÜYG derslerini hayata geçirdiklerini anlatan Aydın, "Bu yıl hayata geçirdiğimiz derslerle birlikte gördük ki, çok başarılı bir iş yapmışız. Çok kısa bir sürede geniş kitlelere hitap ettik. Tüm bu başarıyı sizler sayesinde kazandık. Bu yüzden sizlere teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Verilen 'ÜYG derslerinin tüm başarılarına rağmen eksiklikleri de olabileceğinin altını çizen Suha Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Önemli olan bu eksiklikleri görebilmek ve tekrar etmemek. Bizler de önümüzdeki yıl hem eksikliklerimizi gidermek hem de daha iyiyi yakalamak için daha çok gayret edeceğiz. Çok değişik yerlerden gelen, değişik karakterlerde öğrencilerimiz var. Bunun böyle olması çok normal. Onları geleceğe hazırlamak ve topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmek için hepimize büyük görevler düşüyor. Biz, imkanlarımız elverdiği ölçüde herkese destek olmaya çalışıyoruz. Bazen sizlerden çok şey istiyoruz ama kendimiz için değil, kurumumuzun başarılı olması için. Unutmayın ki biz bir aileyiz. Sizler gibi öğretim elemanlarımız olduğu için çok şanslıyız."

Yapılan konuşmaların ardından MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, ÜYG Koordinasyon Kurulu üyeleri ile birlikte söz konusu ders kapsamında gönüllü çalışmalarda bulunan akademik ve idari personele katkı ve desteklerinden dolayı bir teşekkür belgesi takdim etti.

'ÜNİVERSİTE YAŞAMINA GİRİŞ' DERSİ NEDİR?

Üniversite Yaşamına Giriş (ÜYG) dersi, lisans düzeyindeki üniversite yaşamına başlayan öğrencilerin uyumunu artırmak, onların üniversite yaşamını ve Mersin Üniversitesi'ni daha iyi tanıyabilmesinin yanında kişisel-akademik-sosyal gelişimine katkı sağlamak amacıyla planlanan bir ders olarak öne çıkıyor.

ÜYG'nin içeriğinde; tanıtım etkinliklerinin yanı sıra çok sayıda bilimsel ve mesleki, sosyal ve kültürel, sanatsal ve sportif etkinlik yer alıyor. Yapılan tüm etkinliklerin sonunda ÜYG dersi ile ilgili öğrencilere ve danışmanlarına bir anket uygulanıyor. Yapılan anketlerin sonuçları ışığında, öğrencilerin derslerden memnun kaldıkları ve etkinliklerin yararlı olduğu belirtiliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 15:51:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?