4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Dansçılar Mersin'de buluştu

MERSİN'DE DANS FESTİVALİ

'Dünya Dans Günü' etkinlikleri kapsamında Mersin'de bu yıl ilk defa organize edilen; 'Mersin Dans Festivali' Türkiye'nin önde gelen dansçılarını buluşturdu. Renkli görüntülere sahne olan festival kapsamında sahne alan dansçıların gösterileriyle büyük beğeni topladı.

İlknur Canberk öncülüğünde düzenlenen, Türkiye Dans Sporları Federasyonu tarafından da desteklenen etkinliğe Roll House Spor ve Eğlence Merkezi ev sahipliği yaptı. Mersin'in yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi illerden de katılımın olduğu festivale yoğun ilgi gösterildi. 2010 Türkiye Salsa Şampiyonu olan Ümit Tümay da katılımcılar arasında yer alırken, Tümay etkinliğe katılan ancak dans etmeyi bilmeyenlere tüyolar vererek, kendilerini ritmine bırakmasını sağladı. Salsa, rumba, merengue, la

rueda, cha cha, bachata, kumbia, bolero, jive gibi Latin danslarından da seçkiler sunulan etkinlikte sahne alan profesyonel dansçıların gösterisiyse büyük beğeni toplarken, objektiflere birbirinden renkli görüntülerin yansıdı.

Etkinlikle ilgili olarak İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Dans Antrenörü İlknur Canberk, 'Dünya Dans Günü'nün her yıl, Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de çeşitli etkinliklerle kutlandığını hatırlattı. Canberk, bu yıl farklı ve geniş kapsamlı bir etkinliğe imza atmak istediklerini ve bu düşünceden yola çıkarak da böylesi bir festivali; Türkiye Dans Sporları Federasyonu'nun da desteğiyle gerçekleştirdiklerini anlattı.

Dans konusunda Mersin'in oldukça önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Canberk, ancak bunun yeterli olmadığını daha geniş bir kitleye yayılarak, özellikle gençlerin buna teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı. Anadolu'nun farklı kentlerinde bu tür dans festivallerinin yapılmasının kendilerini mutlu ettiğini anlatan Ümit Tümay ise, insanların dans ettikçe güzelleştiğini, paylaşım duygularının genişlediğinin altını çizdi. Kendisinin İzmir'den gelerek festivale katıldığını hatırlatan Tümay, söz

konusu etkinliklere ellerinden geldiğinde destek vermeye çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

MERSİN'DE DANS FESTİVALİ
MERSİN'DE DANS FESTİVALİ
MERSİN'DE DANS FESTİVALİ
MERSİN'DE DANS FESTİVALİ
MERSİN'DE DANS FESTİVALİ
MERSİN'DE DANS FESTİVALİ
MERSİN'DE DANS FESTİVALİ
MERSİN'DE DANS FESTİVALİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 12:11:02
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 12:26:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?