2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Davullu-zurnalı içme suyu açılışı

Mersin'in Bozyazı ilçesine bağlı Elmakuzu ve Ardıçlıtaş Köyleri yıllar sonra su ve elektriğe kavuştu.

Elmakuzu Köyü'nde düzenlenen içme suyu açılış törenine gelen misafirler davul zurna ile karşılandı.

Elmakuzu Köyü Muhtarı Yaşar Öksüz, törende yaptığı konuşmada, Elmakuzu Köyü'nün, yaklaşık 150 yıldan beri Tekeli halkının yaylası olarak kullanıldığını 2001 yılında köy statüsüne geçtiğini ve geçen sene yapılan yayla şenliğinde verilen su sözünün yerine getirildiğini belirterek, “Köyümüze suyun getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. İçme suyumuz köyümüze yaklaşık 4 kilometre mesafeden gelmektedir. Köy şebekemiz ise 16 bin 500 metredir. Yaklaşık 200 evimiz suya kavuştu” dedi.

Bozyazı Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam da yaptığı konuşmada, KÖYDES projeleri ile kırsal yerleşim yerlerinde alt yapı hizmetleri olan yol ve su problemlerinin giderilmesinin amaçlandığını, proje kapsamında 26 kilometre asfaltlama yapıldığını ve 6 köye de içme suyu götürüldüğünü anlattı.

Sağlam, “Elmakuzu Köyü'nde 2007 yılında başlayan içme suyu projemiz 2 kısım olarak ihale edilerek toplam 451 bin YTL harcanarak vatandaşlarımızın sağlıklı içme suyuna kavuşmaları sağlandı" dedi.

AK Parti Mersin Milletvekili Ömer İnan ise köylere eskiden hizmet götürebilmek için bir sürü bürokratik işlemlerin gerektiğini, bir köyün içme su sorunun çözülebilmesi için en az iki yıl beklenmesi gerektiğini hatırlatarak, “Hükümetimiz bürokratik işlemleri kaldırarak sorunların yerinde çözülmesini sağlamıştır. 2 yıl içerisinde hiçbir köyümüzün içme su sorunu kalmayacak dedik bunu başardık. Mersin’de kaynağı olup da içme su sorunu olan hiçbir köyümüz kalmadı. Asfaltsız köyümüz kalmayacak dedik onu da başardık. Şimdiki hedefimiz sulama suyu, bunun için de çalışmalar yürütüyoruz.

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Er’de yaptığı konuşmada, milletten alınan verginin yerli yerinde kullanılması halinde millete hizmet olarak geri döneceğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Bu hizmette emeği geçenlere teşekkür ederim. KÖYDES projesini hükümet olarak yürürlüğe koyduğumuz zaman itiraz edenler çok oldu. Bakın kaynağı olup da susuz köyümüz, asfaltsız yolumuz kalmadı. Yiğidi öldür hakkını yeme derler. 5-6 seneden beri gerçekten çok şey değişti. Bu ülke bizim bu insanlar bizim. Bu insanları hizmetsiz boynu bükük bırakmak devleti yönetenlere yakışmaz. Milletten aldığımızı doğru şekilde millete aktarırsak işler kısa sürede çözülür.”

Ardıçlıtaş Köyü'nde de, elektrik trafosunun açılışında yapılan konuşmaların ardından, köy muhtarı Lutfi Karatay gaz lambasını yere atarak, “Bizleri karanlıktan kurtardınız ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 12:56:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ümit koyunucu IP: 78.163.60.xxx Tarih : 25.08.2008 01:29:01

ali er in köyünde millet susuzluktan birbirine girdi hayret.içme suyu bile yok