4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Davullu zurnalı piknik keyfi

DAVULLU ZURNALI PİKNİK KEYFİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu bünyesinde eğitim alan kursiyerler, hafta sonu düzenlenen piknikte bir araya geldi, davul zurna eşliğinde doyasıya eğlendi.

Aynı zamanda da 'Kıvılcımların Dansı Halk Dansları Topluluğu' kursiyerlerinin de katıldığı piknik; merkez ilçe Mezitli'ye de yer alan Kuyuluk Ormanlık Alanı'nda gerçekleştirildi. Yoğun ilginin gösterildiği 'Geleneksel Bahar Pikniği'nde halk oyunları eğitimi alan kursiyerler arasında yeni dostluk köprüleri kurulurken, mevcut dostluklar da pekiştirildi. İmece usulüyle hazırlanan yemeklerin yenilmesinin ardından piknik için özel olarak hazırlanan eğlence programına geçildi. Davul ve zurna eşliğinde omuz omuza halaylar çekip, çifte telli de oynayan kursiyerler, gönüllerince eğlenme fırsatı da bulundu.

Etkinlikle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kıvılcımların Dansı Halk Dansları Topluluğu Sorumlusu Abdullah Taylan, buradaki amaçlarının gençlere kendi öz kültürlerini tanıtmanın yanında onları kültürel ve sosyal etkinliklerle bir araya getirip, bir paylaşım içine girmelerini sağlamak olduğunu kaydetti. 2004 yılında 'Kıvılcımların Dansı' olarak 16 kişilik bir ekiple ilk gösterisini gerçekleştirilen topluluğun, her geçen gün büyüdüğünü kaydeden Taylan, Türk halk oyunları motiflerini modernize ederek dansa yeni bir boyut kazandırma çabası içinde olduklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Sorumlusu Kadir Taşcu ise, 15 Haziran 1999 tarihinde kurulan ve bugün hala faaliyetlerini sürdüren topluluğun, her yıl düzenli olarak kurslar açarken, yeni oyuncularına yetiştirmeye de devam ettiğini anlattı. İyi ve kaliteli bir ekibe sahip olduklarını ve yeni isimlerle de kadronun gücüne güç kattığını dile getiren Taşcu, düzenlemiş oldukları piknikle de halk oyunları eğitimi alan kursiyerler arasındaki kaynaşmayı pekiştirmek ve yoğun geçen çalışma temposunun stresini de üzerlerinden atma fırsatı sunmak istediklerini de sözlerine ekledi.

DAVULLU ZURNALI PİKNİK KEYFİ
DAVULLU ZURNALI PİKNİK KEYFİ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 16:24:04
Güncelleme :26 Nisan 2010 Pazartesi 17:43:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?