5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Dede ve ninelerin sınav heyecanı

80’LİK DEDE VE NİNELERİN SINAV HEYECANI

Mersin’in Erdemli ilçesinde aralarında yaşları 80’e varan nine ve dedelerin de bulunduğu okuma yazma seviyeleri belirlenecek vatandaşlar sınava tabi tutuldu. 80 yaşındaki dede ve nineler ilk kez sınav heyecanı yaşadı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan “Ana Kız Okuldayız” kampanyası son hızıyla devam ediyor.

Erdemli’de okuma-yazma bilmeyen bilse de belgesi olmayan vatandaşlara yönelik alan taraması tamamlandı. Yaklaşık 4 bin kişinin okuryazarlık seviyesinin ölçümü içinde oluşturulan komisyon tarafından sınavlara başlandı.

Sınav öncesinde çalışmalarla ilgili bilgiler veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Doğru, okuma yazma bilmeyen bilse de belgesi olmayan vatandaşların tamamının oluşturulacak komisyon ile sınava tabi tutulacağını, bu vatandaşların içinde sınavı geçenlerin 1. kademe okuryazarlık sertifikası alacaklarını belirtti.

Doğru, amaçlarının okuma yazma bilmeyenlerin en az yüzde 60’nını okuryazar hale getirilmesi olduğunu, bunu gerçekleştirmek içinse bir kişi için olsa bile okuma yazma kursu açacaklarını kaydetti.

İlçeye bağlı Kumkuyu Beldesinde gerçekleştirilen ilk sınava giren yaşlıların birçoğu dağıtılan sınav kağıtlarıyla ilk kez sınav heyecanı yaşadı.

Hayatı boyunca ilk kez sınava girdiğini belirten 80 yaşındaki 7 çocuk, 7 torun sahibi Ahmet Cerit, “İlk kez sınav heyecanı yaşıyorum. Okuma yazmayı öğrendim ama bu yaşıma geldim belge alamadım. Sınavı duyunca kalktık geldik. Bundan sonra belge bir işe yaramayacak, devlet memuru da olacak değiliz ama, maksat gençlerimize örnek olalım. Onları özendirelim” dedi.

Sınav heyecanı yaşayan 60 yaşındaki Hatice Gürsoy da, “Benimde okumam yazmam var. Ancak belgem yoktu. Ama sağ olsunlar şimdi belge almam için iyi bir fırsat oldu. Gençlerimize örnek olalım diye kalktık geldik buralara. Bizim zamanımızda bu kadar imkan yoktu. Kalem kağıdı bile bulamazdık. Gençler imkânlarının değerini bilsinler” diye konuştu.

80’LİK DEDE VE NİNELERİN SINAV HEYECANI
80’LİK DEDE VE NİNELERİN SINAV HEYECANI
80’LİK DEDE VE NİNELERİN SINAV HEYECANI
80’LİK DEDE VE NİNELERİN SINAV HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 13:15:03
Güncelleme :19 Kasım 2009 Perşembe 14:16:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?