2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Define hayalleri suya düştü!

Tarsus ilçesine bağlı Gülek beldesinde bir vatandaşın başvurusu üzerine 2 gün süren define kazı çalışması sona erdi. Kazıda arkeolojik değerlere rastlanmadı.

Gülekli bir vatandaşın Tarsus Müze Müdürlüğü'ne "Bahçemde define var" diyerek müracaat etmesinin ardından kazı çalışması başlatan Müze Müdürlüğü ekipleri 2 gün süren kazı çalışması sonunda 9 metre derinliğe ulaşmalarına rağmen arkeolojik bir değer bulamadı.

Müze Müdürü Abdulbari Yıldız, bir vatandaşın başvurması sonucu kazının Tarsus Müze Müdürlüğü başkanlığında, Mal Müdürlüğü, İlçe Özel İdare ve Çamalan Jandarma Komutanlığı nezaretinde Gülek beldesi girişinde SİT alanı olmayan bir bahçe içerisinde yapıldığını söyledi.

İki gün süren kazıda 2 kepçenin 100 metrekarelik alan üzerinde çalışma yaptığı ve 9 metre derinliğe kadar inildiğini belirten Yıldız, "Ancak hiçbir arkeolojik bulgu ile karşılaşılmadı. Açılan kazı çukurları tekrar doldurularak eski haline getirildi.

Çalışmalar sonunda ruhsat sahibinin yapmış olduğu masraf ile emek boşa gidilmiş oldu. Ancak burada define bulunmuş olsaydı ruhsat sahibi çıkan definenin yüzde 50'sini alacaktı" dedi.

.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 14:47:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?