2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Defterdarlık önünde oturma eylemi

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türkiye Büro, Bankacılık ve Sigortacılık Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Türk Büro-Sen) Mersin Şubesi üyeleri, Defterdarlık önünde 2 saatlik oturma eylemi yaptı.

KESK ve BASK temsilcilerinin de destek verdiği eylemde, yaklaşık 50 kamu çalışanı, gelir idaresinin yeniden yapılandırılmasına ilişkin yasa tasarısının, fazla bir değişiklik yapılmadan bir kez daha Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilmesine tepkilerini dile getirdi. Saat 10.00’da Defterdarlık önünde toplanan ve ellerinde "Alma memurun ahını, çıkar aheste aheste" yazılı dövizler taşıyan grup, Defterdarlık girişi önüne serdikleri kilim ve battaniyelerin üzerinde oturma eylemi yaptı. Eyleme KESK Dönem Sözcüsü Gürsel Sığınır ile BASK İl Başkanı Musa Kuzucuk da katıldı.

Kamu çalışanlarının davul - zurna eşliğinde 2 saat süren oturma eylemiyle ilgili açıklama yapan Türk Büro-Sen Mersin Şube Başkanı Nuri Kaya, Maliye Bakanlığı yetkilileri ve siyasi irade temsilcilerinin, kamu çalışanlarının tüm uyarı, eylem ve çabalarına kulak tıkayarak, yasaksavar bir anlayışla bir iki rötuş yapıp, tasarıyı Plan ve Bütçe Komisyonu’na yeniden gönderdiklerini söyledi.

Bu haliyle tasarıyı kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirten Kaya, "Bütün olumsuz koşullara rağmen özveriyle çalışan personeli hiçe sayan, gelecekte tasfiye edilmesini sağlayacak olan bu tasarının hazırlanmasında emeği geçen başta siyasiler olmak üzere, Maliye Bakanlığı bürokratları ile kamufle edilmiş bütün çıkar ve şer gruplarını kınıyoruz" dedi.
Kaya, maliye bakanı, müsteşarı ve gelirler genel müdürünü de istifaya çağırdı. Eylemlerinin devam edeceğini ifade eden Nuri Kaya, bugün oturma eyleminin ardından öğleden sonra ve yarın da iş yerinde hizmet vermeyeceklerini, 7 Nisan Perşembe günü ise akşam iş yerlerini terk etmeyeceklerini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2005 Salı 14:01:35
Güncelleme :17 Nisan 2005 Pazar 15:05:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?