2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

DEHAP'Lı kadınlar meydanlarda

Mersin’de DEHAP’lı kadınlar, Kürt sorunun çözümü için eylem yaptı. Eylemde Kürtçe pankartlar taşındı, Kürtçe sloganlar atıldı.

DEHAP Kadın Kolları tarafından düzenlenen eylem, saat 12.00’de parti binası önünde toplanan kadınların Atatürk Caddesi’ne yürümesiyle başladı. DEHAP’lı kadınların, yürüyüşü "Kürt kadınıyım Türkiyelilik kimliği ile Avrupa Birliği’ne girmek istiyorum" yazılı pankartla yapmak istemesi, gerginliğe neden oldu. Polis, kadınların bu pankartı indirmesinden sonra yürümesine izin verdi. Yaklaşık 20 kadının katıldığı eylem, daha sonra Atatürk Caddesi Büyükşehir Belediye Binası önünde yapılan basın açıklamasıyla devam etti. DEHAP’lı kadınlar adına açıklama yapan Remziye Sarıca, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Avrupa Parlamentosu’na göndermek üzere hazırladığı bildiriyi okudu.

Sarıca, Türkiye’de demokratikleşme yolunda özellikle son 6 yıldır bazı adımlar atılmış olmakla birlikte gelinen noktada hala sorunların çözümlerinin kalıcı ve demokratikleşmeye hizmet edecek şekilde geliştirildiğini söylemenin zor olduğunu belirtti. Sarıca, açıklamasında ayrıca Kürt sorunun çözümü için terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın muhatap alınması, Kürt kimliğinin anayasal güvenceye kavuşturulması, Kürtçe eğitim gibi isteklerin de bulunduğu 10 maddelik talep listesini de sıraladı. Kadınlar, okunan basın açıklaması sırasında Kürtçe ve Türkçe slogan atarken, eylem olaysız olarak son buldu.

mersin
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 16:44:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?