5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Demokrat Parti'de istifa şoku!

Eski Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın da danışmanlığını yapan Zeynel Özdiker, 3 bin 500 üyeyle birlikte partiden istifa ettiğini açıkladı. Özdiker, istifasına da siyaseti bırakmasını gerekçe gösterdi.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Basın Merkezi'nde parti üyeleriyle birlikte ortak bir açıklama yapan Özdiker, DP'nin iyi yönetilmediğini ve bugün gelinen noktadan da rahatsız olduğunu belirterek, "Bugüne kadar üzerime düşeni yerine getirdiğime inanıyorum. Hiç kimseye herhangi bir küskünlüğüm ya da kırgınlığım yok. Ancak partinin bugün içinde bulunduğu durum beni rahatsız etti. Bu nedenle de siyaseti bırakma kararı aldım. Herhangi bir siyasi partiye geçmeyi de düşünmüyorum. 20 yıl önce neysem bugün de öyleyim. Eğer siyasete devam etmeyi düşünseydim, yine aynı çizgide ve aynı doğrultuda yoluma devam ederdim" dedi.

1986 yılından bu yana partinin her kademesinde görev yaptığını kaydeden Özdiker, siyaseti şahsi ikbal ve makam arama imkanı değil, millete inançla hizmet etme yolu olarak algıladığını dile getirdi. Özdiker, bugüne kadar çizgisini hiçbir zaman değiştirmediğini, son yapılan genel seçimlerde milletvekilliği adaylığından çekilmesine karşın parti adına çalışmalarda bulunduğunu hatırlattı.

Parti içerisinde yaşanan kopmaları, ayrılmaları engellemeye çalıştıklarını, birlik ve beraberliği sağlama noktasında diğer illerden daha çok çalıştıklarını anlatan Özdiker, kendilerine düşen görevi de her zaman en iyi şekilde yerine getirdiklerini vurguladı.

Özdiker, "Bugünse ben Zeynel Özdiker ve tüm Özdiker Ailesi olarak partiye kayıt ettirdiğim toplam 3 bin 500 üyeyle birlikte aldığımız ortak karar kapsamında Demokrat Parti'den istifa ettiğimizi açıklıyorum. Bu istifa, bize destek veren ve bizimle hareket ederek partiye kayıt olan tüm hemşehrilerimizi de kapsamaktadır. Bundan sonraki siyasi yaşamında Demokrat Parti'ye başarılar diliyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2009 Cuma 12:47:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?