9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Deniz Kuvvetleri bandosu büyüledi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu, Mersin'de verdiği konserde, izleyenlere unutulmaz bir akşam yaşattı. 

6. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında ücretsiz bir konser veren Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu, çaldığı birbirinden hareketli şarkılarla izleyenleri hem coşturdu hem dans ettirdi. Festivalin ikinci gününde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Açıkhava Tiyatrosu'ndaki konsere Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, eşi Hülya Aksoy ile birlikte katıldı. Konseri ayrıca Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Veysel Kösele, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Mersin eski Valisi Akif Tığ ile çok sayıda davetli izledi.


Bando Kıdemli Binbaşı Şef Ferhat Muratal yönetiminde dünya caz müziklerinden örneklerle konsere başlayan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu, dans figürleri ve zaman zaman izleyicilerin arasına karışarak yaptıkları gösteriyle Mersinliler'i büyüledi. Mersin Üniversitesi Dans Topluluğu'nun samba ve mambo yaptığı konserde, Şef Ferhat Muratal'ın seyircileri de dansa davet etmesiyle pisti dolduran çiftler, bandonun çaldığı şarkılarla dans edip, tvist yaptı, misket oynadı. 

İlk bölümde halk müziğinin hareketli türkülerinden örneklerin de sunulduğu konserde bir de sürpriz yaşandı. Şef Muratal'ın sahneye davet ettiği Mersin Polifonik Korolar Derneği üyeleri arasına Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve Mersin eski Valisi Akif Tığ da katıldı. Özcan ve Tığ, sahneye Türk bayrağı ile çıkan koro üyeleriyle birlikte Akdeniz Bölge Komutanlığı Bando Komutanı Şef Cenk Caner yönetiminde 3 marş söyledi. Koro izleyicilerden büyük alkış alırken, 10. Yıl Marşı ile Gençlik Marşı'nı ise
Açıkhava Tiyatrosu'nu dolduranlar koroyla birlikte ayakta söyledi. Vali Hüseyin Aksoy ile Tuğamiral Veysel Kösele de marşlara eşlik etti.
Ankara'dan gelerek konser veren ve dakikalarca ayakta alkışlanan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu, ikinci bölümde de Türk Pop müziğinin en sevilen şarkılarından oluşan repertuarıyla Mersinliler'in gönlünde taht kurdu.
iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 02:08:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
esra k IP: 88.254.233.xxx Tarih : 22.05.2007 15:55:33
ALLAHTAN DENİZKUVVETLERI FALAN VAR YOKSA SUREKLI TEROR GOSTERI VE OLAYLARI VAR MERSINDE