4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Denizkızı heykeline saldırı

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nce 4 yıl önce yaptırılıp sahil şeridindeki parka yerleştirilen Tanrılar Tanrısı Zeus’un kızı İffet Tanrıçası Artemis’in ‘Denizkızı Marpessa Heykeli’ kimliği belirsiz kişi veya kişilerce saldırıya uğradı.

Heykeltıraş Sebahat Yıldırım’ın Adnan Menderes Bulvarı’ndaki Kültür Parkı’na mermer tozundan yaptığı, 1 metre 70 santimetre boyundaki Denizkızı Marpessa heykelinin sol kolu kırıldı, yüzünde de darbe izleri yer aldı.

Sabah parka gelen görevliler ile sabah yürüyüşüne çıkan vatandaşların fark ettiği saldırı tepki gördü. Saldırının kabul edilemez olduğunu belirten vatandaşlar, “Kentin sembolü haline gelen heykele yapılan saldırıyı kınıyoruz” diye konuştu.

Saldırıdan haberdar olan heykeltıraş Sebahat Yıldırım, daha önce de Kayacı Süt Mandırası için yaptığı inek heykelinin bir günde 3 kez saldırıya uğradığını belirterek, “Bir heykelin insanlara ne zararı olabilir anlamıyorum. İnsanlar bir heykelden nasıl rahatsız olur? Yapılan çirkin bir saldırıdır, kınıyorum” dedi.

Yıldırım, heykeli en kısa zamanda onarıp, eski haline getireceğini de sözlerine ekledi.


Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2006 Salı 12:53:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?