5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Denizle Mersin'de tanışacak!

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, 'Gönül Projesi Kapsamı'nda kente gelen öğrencilerin buradaki yaşıtlarıyla yeni dostluk köprüleri kuracağını ve aynı zamanda da hayatlarında ilk kez denizle tanışacaklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) hayata geçirilen ve Türkcell tarafından da desteklenen 'Gönül Köprüsü Projesi' bu yıl da devam ediyor.

Proje kapsamında Hakkari'de eğitim-öğretim gören toplam 120 öğrenci Mersin'e geldi. Hayatlarında ilk kez deniz göreceklerini dile getiren öğrenciler, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret ederek, görüş alış-verişinde bulundu.

Burada konuşan Vali Aksoy, Hakkari'den gelen öğrencilerin 1 hafta süreyle kentte kalacağını ve Mersin'in tarihi ve turistik mekanlarını gezecekleri bilgisini vererek, "Belki de hayatlarında ilk kez denizle buluşacaklar. Kendi yaşıtlarıyla da bir araya gelip, yeni dostluk köprüleri de kuracak olan öğrencilerimiz aynı zamanda birbirlerini de tanıma fırsatı bulacak" dedi. 'Gönül Köprüsü Projesi' kapsamında Mersin'den de toplam 120 öğrencinin Isparta'ya gittiğini hatırlatan Aksoy, Mersin'e gelen Hakkarili öğrenciler için İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir dizi program hazırlandığına işaret etti.

Aksoy, "Sanıyorum onların en çok ilgisini çeken konu; denizle buluşmak olacak. Yüzme bilmeyen öğrencilerimiz de olabilir ama burada kendilerine yüzme öğretileceğinden hiç kuşkuları olmasın. Bu noktada gerekli çalışmaları yaptık ve yüzme eğitimini de programımıza dahil ettik. Umarım Mersin'de güzel günler geçirir ve aynı güzel duygularla buradan ayrılırsınız. Öğrencilerimiz; bölgemizi ve burada yaşan insanımızı biraz daha yakından tanıma fırsatı bulurlar" diye konuştu.
Hakkarili öğrenciler daha sonra Vali Hüseyin Aksoy'a kendi yörelerine özgü motiflerden dokunan bir kilim hediye etti. Aksoy da öğrencilerin bu jestine jestle karşılık vererek, öğrenciler için özel olarak hazırlanan hediye paketlerini onlara armağan etti. Kafilede yer alan öğretmenlerden Ebru Özdemir de Vali Aksoy'a Hakkari'de özellikle yoksul ailelerin çocuklarının bulunduğu bölgelerde kitap sorunu olduğunu ve bu noktada da sorunun çözümü için kendilerinden destek istedi. Aksoy, 'Kardeş Okul Projesi' ile mevcut ihtiyacı karşılayabileceklerinin sözünü verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 15:39:14
Güncelleme :24 Haziran 2009 Çarşamba 15:44:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?