5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

'Denizpark Projesi' hayata geçiyor

MERSİN'DE 'DENİZPARK' YAPILACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan; 'Denizpark Projesi' kapsamında hazırlıkların tamamlandığı ve projenin 2010 yılında hayata geçirilerek, 2 yıllık bir zaman diliminde tamamlanması planlandığı bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Orduevi'nin üst kısmında kalan arazi üzerine inşa edilmesi planlanan park için 2010 yılı bütçesinden gerekli kaynağın da ayrıldığını söyledi. Özcan, Türkiye'de özellikle sahil kentlerinde 'Denizpark'ların olduğunu vurgulayarak, bir sahil kenti olarak öne çıkan Mersin'de de hayata geçirecekleri projeyle birlikte kentte eğlence alanında önemli bir boşluğun da doldurulacağını savundu. Projenin, turizme de önemli katkılar sunacağını dile getiren Özcan, 'Denizpark Projesi'nin 2012 yılında tamamlamayı planladıklarını belirtti.

Özcan, yapımı tamamlanan Atıksu Arıtma Tesisi ile birlikte Mersin'in temiz bir denize kavuşacağının altını çizerek, "Projemizin içinde söz konusu Denizpark'ın hemen yan tarafında bir plaj düzenlemek ve insanların bu plajdan denize girmelerini sağlamak da yer almaktadır. Bu özelliği ile Denizpark hem bünyesindeki eğlence birimlerinden, hem de yanıbaşında yer alan denizden faydalanma özelliğini taşıyacaktır" dedi.

'Denizpark Projesi' bünyesinde çeşitli boy ve özellikte kaydıraklı havuzların, süs havuzlarının, peyzaj mimarisinin en güzel örneklerinin yer aldığı botanik bahçelerinin, kafe ve çay bahçeleri ile geniş bir otoparkın yer alacağı bilgisini de veren Macit Özcan, projenin aynı zamanda da Mersin'de bir ilk olacağını savundu. Özcan, "Görevde bulunduğumuz 10 yıl boyunca Mersin'de birçok ilki hayata geçirdik. Bunların başında yeni çöp depolama alanı, atıksu arıtma tesisi, kongre merkezi ve kültür park geliyor. Önümüzdeki dönemde de yeni otogar, denizpark, hafif raylı sistem ve yeni hizmet binası gibi projeleri hayata geçireceğiz. 'Denizpark Projesi' için ilk kazmayı 2010 yılında vurup, bunu da en geç 2 yıl içinde tamamlayacağız. Mersinlilerin çok seveceği ve beğeneceği bir proje olacak olan Denizpark ile kentimizin çehresi daha da değişecek" diye konuştu.

MERSİN'DE 'DENİZPARK' YAPILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 15:41:00
Güncelleme :2 Aralık 2009 Çarşamba 15:43:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?