30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Deprem birini aldı birini verdi

Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde enkaz altında kalarak yaşamını yitiren 15 günlük Azra bebek, annesi, babası ve anneannesi toprağa verildi.

Van'ın Erciş ilçesinde meydana gelen depremde yaşadıkları evin yıkılması sonucu enkaz altında kalarak hayatını kaybeden polis memuru Recep Bolaç (26) eşi hemşire Cemile Bolaç (26), annesi Ünzile Çelik (55) ve 15 günlük Azra bebeğin cenazesi, defnedilmek üzere Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli ve Anamur ilçesine getirildi. Recep Bolaç, baba ocağı olan Büyükeceli Beldesinde bulunan Belde Mezarlığında defnedilirken, eşi Cemile Bolaç, kayınvalidesi Ünzile Çelik ve 15 günlük bebeği Azra ise Anamur'da defnedildi.

Baba Nebi Bolaç yaptığı açıklamada, "Oğlum 5 yıllık polis memuruydu. Kırıkkale'den tayini Van Erciş'e çıktı. 2 yıldır Erciş'te görev yapıyordu. Eşi Cemile ise 4 yıllık hemşireydi. Onunda tayini Erciş Devlet Hastanesine çıkmıştı. Depremden 15 gün önce dünyaya gelen Azra isminde birde kızları vardı. Gelinimin yeni doğum yapması üzerine çocuğa bakmak için eşimi Erciş'e göndermiştim. O depremden önce memleketimize geldi. Yerine çocuğa bakmak üzere gelinimin annesi Erciş'e gitti. Ailece Sevgi Apartmanında ikamet ediyorlardı. Depremin olduğu gün oğlum ve gelinim evdeymiş. Deprem esnasında oğlum, gelinim ve gelinimin annesini torunum Azra'nın üzerine kendilerini siper etmiş vaziyette bulundular. Bundan büyük acı olamaz" dedi.

Anne Hanife Bolaç ise torununu görmeye Van'a gittiğini belirterek, "Yeni doğan torunumu görmeye gittim. Birkaç gün kaldıktan sonra geri döndüm. Sonra deprem oldu" dedi.

Recep Bolaç'ın eniştesi Hasan Ali Bolaç 5 gündür cesetlerin enkazdan çıkmasını beklediklerini belirterek, "Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2011 Cuma 18:23:24
Güncelleme :29 Ekim 2011 Cumartesi 17:21:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?