3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Deprem Dede, tiyatro oyununda

Mersin'de sahnelenen bir tiyatro oyununda sahne alan Türkiye Kızılay Derneği Başkan Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, bilginin korkuyu azalttığını söyledi.


Türkiye Kızılay Derneği ile Sabah Gazetesi işbirliğiyle çocuklara insan ve doğa sevgisinin yanı sıra deprem ve depremden korunma yollarının anlatıldığı "Benim Güzel Pabuçlarım" isimli tiyatro oyunu, Mersin Kültür Merkezi'nde sahnelendi. Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın da rol aldığı oyun öncesi bir konuşma yapan Kızılay Derneği Mersin Şube Başkanı Nedim Erdem, amaçlarının olası afet zararlarını azaltarak hazırlıklı olunmasını, çocukların sosyal ve kültürel sorumluluk bilincini artırarak bilinçli bir nesil yetiştirilmesine katkı sunmak olduğunu söyledi.


Erdem'in konuşmasının ardından sahnelenen oyunda, palyaçolar aracılığıyla çocuklara doğa ve insan sevgisi anlatılırken, oyunda rol alan Işıkara da çocuklara müzikal eşliğinde deprem ve depremden korunma konusunda ders verdi. Depremden korunmanın en önemli tedbirinin deprem güvenli evde yaşamak olduğunu söyleyen Işıkara, "Böyle bir ev olmazsa bina yıkılabilir, hatta can kaybına bile neden olabilir" dedi.


Deprem esnasında ev eşyalarının konumunun da önemli olduğunu belirten Işıkara, insanların deprem esnasında doğru davranışlarda bulunarak olası panik ve izdihamın önüne geçebileceklerini söyledi. Öğrencilere, okulda bulundukları esnada deprem olması halinde yapmaları gerekenleri de anlatan Işıkara, "Bilgi korkuyu azaltır. Bu öğrendiklerinizi anne-babalarınız ve arkadaşlarınızla paylaşın. Ayrıca bu bilgileri sürekli tekrar ederek depremle birlikte yaşamayı öğrenmelisiniz" diye konuştu.


Etkinliğin sonunda Kızılay Mersin Şube Başkanı Nedim Erdem, Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'ya çiçek takdim ederken, Işıkara minik öğrencilerle bol bol fotoğraf çektirdi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 03:05:33
Güncelleme :1 Mayıs 2008 Perşembe 13:32:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?