2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Deprem ve yangın tatbikatı yapıldı

Mersin'in Silifke ilçesinde, Hasan Paker İlköğretim Okulu'nda deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

Sivil Savunma Müdürü Alaaddin Ayaz tarafından verilen tatbikat anonsu ve siren sesi ile birlikte tüm öğrenciler ve öğretmenler sakin ve sessiz bir şekilde binayı terk ettiler.

Gerçekleştirilen deprem tatbikatının ardından ise yangın tüplerinin nasıl kullanılacağı öğretildi. Okul bahçesinde yakılan ateş ile yangın tüplerini herhangi bir yangın sırasında nasıl kullanacaklarını öğrenen öğrenciler Ayaz'dan da ayrıca bilgiler aldı.

Ayaz, "Bu yangın tatbikatları olası bir tehlikeye karşı önlem almamız için çok yararlı oluyor. İlçemizde ilk olarak Hasan Paker İlköğretim Okulu'nda tatbikat yapıldı ve bundan sonra da okullarda bu tatbikatların yapılmasına devam edilecek. Bazı olaylar başımıza gelmeden bunların önlemini almamız gerekmekte ve aynı zamanda bu önlemi bilinçli bir biçimde almalıyız" dedi.

Okulu Müdürü Eşref Çulha ise felaket başa gelmeden önce tedbir almak gerektiğini ifade ederek, "Hayatın ne getireceği belli olmaz. Olası bir doğal afete karşı önlemimizi almamız gerekiyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2008 Perşembe 10:06:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?