4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Dere yatakları temizleniyor

TOROSLAR BELEDİYESİ DERE YATAKLARINI TEMİZLİYOR

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, başlattığı çalışmalarla ilçe sınırları içerisinde yer alan dere yataklarını temizliyor.

Toroslar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı iş makineleri tarafından gerçekleştirilen çalışmada, özellikle dere yatağı içindeki otlar ve çamurlar başta olmak üzere her türlü atıklar temizleniyor. Güneykent Mahallesi'nde bulunan dere yatağında iş makinesi ile temizlik çalışması yaptıklarını belirten Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, su baskınlarının önüne geçilebilmesi için mücadele ettiklerini belirterek, dere yatağını dolduran dolguların suyun akışını engellediğine dikkat çekti.

Şehir merkezinde bulunan dere yataklarının temizliğinin Büyükşehir Belediyesi yetkisinde olmasına rağmen, sorumlu belediyecilik anlayışıyla hizmet ettiklerini dile getiren Tuna, yağan yağmurlar nedeniyle derelerin taşma yapabileceğini ve vatandaşların olası bir tehlike ile karşılaşmamaları için böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Toroslar ilçesinde bulunan tüm dere yataklarında temizlik çalışması yapacaklarını kaydeden Tuna, “Dere yataklarını dolduran dolgular, kesiti azaltan yabancı maddeler, otlar ve çamurları temizleyerek hem görüntü kirliliğini ortadan kaldırmaya, hem de yağan yağmurlar nedeniyle olası bir tehlikenin önüne geçmeye çalışıyoruz” dedi.

Ayrıca, dere yataklarının sinek ve haşere gibi canlıların üreme noktası olduğuna dikkat çeken Tuna, yapılan bu çalışmayla bunun da önüne geçeceklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2010 Salı 15:10:01
Güncelleme :26 Ocak 2010 Salı 15:47:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?