2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Derneğin ilk üyesi Vali Aksoy

Mersin ve Adana arasındaki kültürel ilişkilere yeni bir boyut kazandırılması noktasında kurulan; Akdeniz Operaları Derneği'nin ilk üyesi Mersin Valisi Hüseyin Aksoy oldu.

Dernek Başkanı Fazıl Tütüner, Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) Müdürü ve Sanat Yönetmeni Selman Ada ile birlikte, Vali Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret ederek görüş alış-verişinde bulundu. Ziyarette Tütüner, Vali Aksoy'a dernek plaketini vererek kendisini Akdeniz Operaları Derneği'nin ilk üyesi olarak kaydetti.

Fazıl Tütüner, burada yaptığı konuşmasında Adana ve Mersin arasındaki kültürel ilişkilere yeni bir boyut kazandıracağına inanılan derneğin, bölgenin sanat altyapısından cesaret ve güç alarak yeni bir girişim ve yeni bir oluşum başlatmak amacıyla Mersin ve Adana'nın sanat gönüllülerinin bir araya gelmesi ile kurulduğunu söyledi.

Her iki kentte de müzik ve sahne sanatlarına olan ilgiyi arttırmak için çalışacaklarını kaydeden Tütüner, Mersin Devlet Opera ve Balesi ve Çukurova Senfoni Orkestrası sanatçılarının bünyelerinde gerçekleştirdikleri programlar yanında; dernek çatısı altında ve ev sahipliğinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirmelerine imkan ve fırsat yaratılacağını belirtti.

Tütüner, 'Barselona'dan Mersin'e' adı altında Akdeniz operaları bünyesindeki genç sanatçılarının 2010'dan itibaren her yıl Mersin'e gelerek, düzenlenecek ve gelenekselleştirilecek olan uluslararası bir buluşmada sahne almalarını istediklerini, bu konudaki çalışmaların da sürdürüldüğünü anlattı.

Mersin ve Adana'da kurulan müzik kurumları ve derneklerle işbirliği yapılarak, çoksesli müzik, opera ve bale sanatlarını da destekleyeceklerini ifade eden Tütüner, "Yurtdışı etkinliklere kurumlarımızın ve sanatçılarımızın katılmasına, yurtdışından sanatçıların bölgemizde gerçekleştirilen etkinliklere katılmasına yardımcı olmanın yanında; büyükelçilik ve konsolosluklarla, Avrupa Birliği kurumları ve ülkemizdeki temsilcileriyle işbirliği imkanlarını arayacağız. Bölgemizde yaşayan müzik ve sahne sanatçılarıyla kentlilerimizin iletişiminin arttırılması için insan yaşamının daha bedii ve duyarlı olması için sanatsal, kültürel, sosyal çalışmalar yapılacak" dedi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kültürel ve sanatsal alanda yapılan çalışmaların da kentte yaşayan insanların kucaklaşması ve kaynaşması anlamında önemli bir adım olarak gördüklerini ifade etti. Vali Aksoy, Akdeniz Operaları Derneği'nin ilk üyesi olmanın kendisi için oldukça anlamlı bulduğunu, bu kapsamda da derneğin yapacağı çalışmaları gerekli desteği vermeye de hazır olduklarını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 12:19:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?