4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Dev bal kabakları şaşırtıyor

DEV BAL KABAKLARI ŞAŞIRTIYOR

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Koramşalı köyünde yetiştirilen ve her biri 40 kilogram gelen bal kabakları görenleri hayrete düşürüyor.

Tohumu Amerika'dan getirtilen ve deneme amaçlı diğer bitkilerin arasında yetiştirilen bal kabağının bir kökte 2 adet yetiştirildiği belirtildi. İnternette görerek arkadaşından tohum talebinde bulunduğunu belirten üretici Derya Kol, "Bu kabağın tohumlarını Amerika'daki arkadaşımdan istedim. Daha önce hiç bu kadar büyük bir kabak yetiştirmemiştim. Ben de dahil kabakları gören bütün herkes hayrete düşüyor. Bu yıl deneme amaçlı bir kök diktim. Bu kabakların normal şartlarda daha büyük ebatlara ulaştığını

biliyorum. Dikime geç kaldığım için 40 kilogram dolaylarına kadar büyüdüler. Gelecek yıl kabakları daha çok ve daha erken dikerek daha büyük kabaklar yetiştirmeyi hedefliyorum. Gelecek yıl 100 kilogramlık kabaklar yetiştirmek için uğraşacağım" dedi.

Kendisinin çiftçilik yaptığını ve hobi olarak yetiştirdiği birçok ürün olduğunu ifade eden Kol, "Bu kabakları 750 metrekare bir alanda diğer bitkilerin arasında yetiştirdim. Kimsede olmayan değişik bitkileri yetiştirmek hoşuma gidiyor. Bahçemde ilçemizde ve ülkemizde yetiştirilmeyen birkaç değişik ürün daha var" diye konuştu.

Üretici Derya Kol'u zirai gübre ile ödüllendiren İlçe Ziraat Odası başkanı Adnan Dölek ise, "Erdemlili kadın üreticimiz tanesi 40'ar kilogram olan 2 adet kabak yetiştirmiş. Bu tür bal kabakları tatlı yapımında kullanılmakta. Bu kabaklara zaten tadı oldukça lezzetli olduğu için bal kabağı denilmektedir. Ben üretici kardeşimizi bu başarısından dolayı kutluyor ve başarılarının da devamını diliyorum" şeklinde konuştu.

DEV BAL KABAKLARI ŞAŞIRTIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2010 Salı 16:22:05
Güncelleme :23 Kasım 2010 Salı 18:06:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?