5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Dev bayrakla teröre tepki

Mersin'de şehit ailesi ve şehit yakınları 'Kürt sorunu' konusunda yaşananlara tepki gösterdi. Dev Türk bayrağı açan kalabalık, terörü lanetledi.

Atatürk Caddesi üzerinde yer alan Mersin Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde bir araya gelen şehit aileleri, burada dev bir Türk bayrağı açarak, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan ve terör örgütüne tepki gösterdi.

Açılan bayrağı yaklaşık 20 kişi taşıdı. Grup adına açıklama yapan Tüm Şehit Ailelerine Hizmet Derneği Mersin Şubesi Başkanı Seyfettin Çalışkan, 'Kürt sorunu' konusunda yaşanan gelişmelere tepki gösterdi.

Çalışkan, "Beşikteki bebeği öldürürken, 30 bin şehit verirken demokrasi, insan
hakları yok muydu? Şimdi çıkıp barıştan söz ediyorlar. Daha şehitlerimizin kanı kurumadı, analarımızın gözyaşları dinmedi. İmralı'daki haini bile şehitlerimizin arkadaşları, Mehmetçikler bekliyor. İşte budur demokrasi, insan hakları. Buradan sesleniyoruz; vatan toprakları şehit kanıyla sulandı, gerekirse yine şehit kanıyla sulanmaya devam edecektir. Yeter ki, bu hainleri konuşturmayın. Barışın, demokrasinin gereğini de bunlar değil, binlerce şehit ve gazi aileleri yapsın" dedi.
Kürtlük, Lazlık ve Çerkezliğin ayrı bir ırk olmadığını, savunan Çalışkan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şimdi soracaklar; 'Kürtler, Türk mü?' diye. Elbette ki Türk'tür. Ne sandınız, ayrı ırk mı? Bakmayın Apo gibi bebek katiliyle kirlendiler. Türkiye'de tek kimlik Türlüktür efendiler. Ana Türk'tü, Baba Türk. Hepsi birer kardeştiler, birleştiler ve Türk milleti olarak Türkiye'ye yerleştiler, ay-yıldızın altında düvelleri yendiler. Nabızları bir attı, gönülleri bir vurdu. Bu kardeşin bir yıldır omuz omuza durdu çocukları evleniyor. Türkiye'de tek kimlik; Türklüktür."

Grup, yapılan açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2009 Salı 22:36:53
Güncelleme :28 Temmuz 2009 Salı 22:39:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?