4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Dev Sağlık-İş'ten yasa tasarısına tepki

Mersin Üniversite Hastanesi’nde  7 Aralık 2006 perşembe günü Dev Sağlık-İş Sendikası tarafından  tüm çalışanların kadrolu statüye geçirilmesi talebiyle bir basın açıklaması yapıldı. 

Açıklamada son günlerde başbakan ve hükümet tarafından dile getirilen geçici personelin çalışma statülerinin değiştirilmesi amacıyla hazırlanan yasa tasarısının kamuda çalışan tüm işçilere ayrımsız kadro verilmesi şeklinde düzenlenmesi talep edildi. Açıklamada ayrıca 4/B uygulamasının iş ve ücret güvencesi sağlamadığı, pek çok konuda bugün iş kanunları ile sağlanan pek çok güvenceden mahrum bırakılacağı ifade edilerek “bu yasa tasarısı ile geçici çalışmanın bir biçimini bitiriyoruz iddiasıyla ondan daha güvencesiz ve geçici bir başka çalışma biçimi hayata geçirilmek istenmektedir.” denildi.


“Nitelikli Bir Sağlık Hizmeti İçin Kadro İstiyoruz” yazılı pankartın açıldığı basın açıklaması sırasında işçiler tarafından “4/B’ye Hayır”, “Kadrolu Çalışmak İstiyoruz” sloganları atılırken ayrıca çalışanların taleplerini içeren dövizler ve sendika flamaları açıldı. 


Dev Sağlık-İş  Çukurova Bölge Şubesi yönetim kurulu üyesi Mustafa Türktan tarafından okunan açıklamanın ardından 4/B statüsünün kadro olduğu yalanının balon olduğu belirtilerek üzerinde 4/B yazılı balonlar işçiler tarafından patlatıldı.


Hastane kafeteryası önünde saat 12:30’da yapılan ve asistan, hoca ve kadrolu çalışanların da destek verdiği eyleme 250 çalışan katıldı.

.
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2006 Salı 09:21:01
Güncelleme :15 Aralık 2006 Cuma 13:35:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?