4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Dev yatırımcıların tercihi 'Mersin' oldu

DEV YATIRIMCILARIN TERCİHİ 'MERSİN' OLDU

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB), Türkiye'nin dev yatırımcılarının da gözdesi oldu.

Türkiye'nin ilk 100 sanayi şirketi arasında yer alan Hayat Kimya ile yine Türkiye'de ilk ve tek üre gübresiyle amonyak üreticisi olarak öne çıkan Yıldızlar Yatırım Holding, bölgede yatırım yapma kararı aldı.

Gelişmeleri değerlendiren MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, bölgenin gelişen sanayi ve artan talepler düşünülerek yapılandırılan 'Gelişme Alanı'nda yeni tahsislerin sürdüğünü vurguladı. Bölgede tahsisi yapılan ve Türkiye'nin gıda devleri arasında gösterilen, 'Tiryaki Agro' firmasının ardından yeni tahsislere de devam edildiğine dikkat çeken Tekli, sanayi tesislerinin inşaatlarıyla altyapı çalışmalarının birlikte yürütülmesinin planlandığı 'MTOSB Gelişme Alanı'na Türkiye'nin güçlü firmalarının da yatırımlarının arttığını açıkladı.

Sahip olduğu avantajlarıyla bu tür yatırımların bölgeye kazandırılması, Mersin'in bir sanayi ve lojistik merkezi haline getirilebilmesi noktasında gelen talepleri doğru bir şekilde değerlendirilmesine özen gösterdiklerini anlatan Tekli, bölgedeki istihdamı arttıracağına inandıkları iki yeni sözleşmeye daha imza atıldığını duyurdu. Tekli, bugün gelinen noktada Türkiye'de tamamı yerli sermayeyle kurulan, üretimde son teknolojiyi uygulayan, gelişen pazar trendlerini takip ederek, tüketici beklenti ve ihtiyaçlarına cevap vermesinin yanında yüksek kaliteli, temizlik ve sağlık ürünleri üretmeyi misyon edinen ve Türkiye'nin ilk 100 sanayi şirketi içinde yer alan Hayat Kimya A.Ş.'ye, MTOSB Gelişme Alanı'nda 200 bin metrekarelik bir parsel tahsisi yapıldığını dile getirdi.

"YATIRIMLAR İSTİHDAMA VE EKONOMİYE BÜYÜK KATKI SUNACAK"

Hayat Kimya A.Ş.'nin, bugün dünya ölçeğinde 52'den fazla noktaya ihracat gerçekleştirirken, Bulgaristan'daki üretim tesisi, Romanya'daki dağıtım şirketiyle birlikte Ukrayna, Rusya ve Azerbaycan'daki yatırımlarıyla genişlediğinin altını çizen Tekli, firmanın bünyesinde Bingo, Test, Hes, Molped, Joly, Molfix ve Bebem, Papia, Familla ve Teno gibi markaları da bünyesinde barındırdığını hatırlatarak, yapılacak olan yeni yatırımla birlikte firmanın bölgede ev temizlik ürünleri, bebek bakım ürünlerinin yanı

sıra hijyen ve kişisel bakım ürünleri, temizlik kağıdı ürünleri sektöründe faaliyet göstererek, yaklaşık 500 kişiye de istihdam alanı oluşturacağını söyledi.

Tekli, bölgede istihdamın artmasına katkı sağlayacak bir diğer firmanınsa orman ürünleri alanında 100 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren ve bu alanda da MDF, melamin, dekor kağıdı, kaplı MDF, laminat parke, boyalı parke, MDF profil, MDF kapı, kapı paneli, boyalı arkalık, üre formaldehit reçine, kapak profili, emprenyeli dekor kağıdı üretimi ve kimya alanında tutkal üretimi gerçekleştiren Yıldızlar Yatırım Holding A.Ş. olduğunu ifade etti. Firmanın aynı zamanda da gübrede Türkiye'nin ilk ve tek üre

gübresi ve amonyak üreticisi olarak da öne çıktığına dikkat çeken Tekli, bu firmaya da yine 'Gelişme Alanı'nda 220 bin metrekarelik bir alan tahsis edildiğini vurguladı.

Yıldızlar Yatırım Holding A.Ş.'nin kendisine tahsis edilen alanda yapacağı yatırımlarla birlikte orman ürünleri ve lojistik sektörüne büyük bir hareketlilik getireceğine inandığını kaydeden Sabri Tekli, belirtilen alanda kurulacak olan fabrikada da yaklaşık 400 kişiye istihdam imkanı sunulacağını, firmanın üretim yapacağı tesisini de en kısa zamanda faaliyete geçirmeyi planladığını belirtti. Tekli, "İstihdama ve ekonomiye büyük katkı sağlayacak olan yatırımlar, yakın zamanda ülkemizin ve ilimizin

kalkınmasında çok önemli rol oynayacak" diye konuştu.

DEV YATIRIMCILARIN TERCİHİ 'MERSİN' OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2010 Salı 10:34:01
Güncelleme :7 Eylül 2010 Salı 10:43:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?