4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Devlet Baba sahip çıktı!

MİNİK MUHAMMED'E DEVLET SAHİP ÇIKTI

Mersin'in Mut ilçesinde kaval kemiği ve diz kapağı olmadığı için yürüyemeyen 2 yaşındaki Muhammet Emin'e Sağlık Bakanlığı sahip çıktı.

Oğlu için yardım isteyen anne Ayşe Gümüş, eşinden ayrı olduğunu ve çocuğuna tek başına baktığını belirterek, "Çocuğuma aylık bakım ücreti çıktı. Ancak benim en büyük isteğim çocuğumu yürürken görmek. Tıpta bu soruna bir çözüm var mı yok mu bilemiyorum" dedi. Anne Gümüş, 10 yaşındaki kızı Raziye Gümüş ve 2 yaşındaki oğlu Muhammet Emin Gümüş ile birlikte bir gecekondu da yaşadığını, oğlu Muhammet Emin doğduktan sonra ilk 8 ay Ankara Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gördüğünü anlatarak, "Bacağının kesilip protez takılması yönünde doktorlar görüş bildirdi. Oğlumu bu şekilde görmek bana büyük acı veriyor" diye gözyaşı döktü.

Çaresiz annenin feryadına kulak veren Sağlık Bakanlığı, "Diz kapağı olmadığı için yürüyemeyen çocuk yardım bekliyor" haberinin ardından harekete geçerek, çocuğun tedavisini üstlendi. Sağlık Bakanlığı, aile ile görüşerek çocuğun Kurban Bayramı sonrası sevkinin yapılıp nakil ambulansı ile Hacettepe Hastanesi'ne götürülmesine karar verdi.

Bakanlık, tedavi sürecinin kaldığı yerden devam etmesinin sağlanacağını belirterek, ailenin Ankara'ya gidiş geliş ve barınma gibi ücretlerinin karşılanması konularında gerekli desteğin verileceğini açıkladı.

MİNİK MUHAMMED'E DEVLET SAHİP ÇIKTI

 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2010 Cumartesi 14:03:00
Güncelleme :15 Kasım 2010 Pazartesi 13:53:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?