4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Devlet Bahçeli, Mersin'de

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, hükümetin Lübnan'a asker göndermek için 'heves ve telaş' içerisinde olduğunu belirterek, "Filistin'i bırak önce Kandil'e bak, Lübnan'ı bırak Kerkük'e bak" dedi. 

Mersin'in Çamlıyayla İlçe Belediyesi ile Tarsus Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında 'Çamlıyayla Geleneksel 10. Zafer Şöleni'ne katılan MHP Genel Başkanı Bahçeli, burada geniş bir halk kitlesine seslendi. Konuşmasında hükümeti eleştiren Bahçeli, Lübnan'a asker gönderilmesi, hükümetin PKK politikası ve yanan ormanlara ilişkin politikalarını eleştirdi. 

Son dönemde gündemde olan Lübnan'a asker gönderilmesi konusuna değinen Bahçeli, hükümetin aldığı talimatla Lübnan'a asker göndermeye çalıştığını savundu. Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın çatışma bölgesine asker göndermek için 'heves ve telaş' içinde olduğunu söyleyerek, "Henüz, Barış Gücü'nün görev şartları belli değilken, Başbakan Erdoğan'ın aldığı bir talimat gereği olayın üstüne gittiğini göstermektedir. Sayın Başbakan, çok sevdiği kayıt dışı diplomasinin diyetini Ortadoğu'da Mehmetçiğin kanıyla ödemek istiyor. AK Parti, PKK'ya operasyon yapamıyor. Lübnan'a asker göndermekte hevesli olan Başbakan, Kandil Dağı'na uzak duruyor. Başbakan'a sesleniyorum, dünyaya Ankara'dan bakmayı öğrenin. Filistin'i bırak önce Kandil'e, Lübnan'ı bırak Kerkük'e bak. Yiğitliğin varsa PKK'ya, Irak'a göster" diye konuştu. 

Son günlerde ülkede çıkan orman yangınlarına da değinen MHP lideri Bahçeli, hükümetin ülkeyi yönetmekteki tavrının orman yangınlarıyla aynı olduğunu, Türkiye'nin yandığını ancak hükümetin buna kayıtsız kaldığını söyledi. Bahçeli, yurdun çeşitli yerlerinde meydana gelen orman yangınlarının uzun süre devam etmesinin hükümetin yönetimdeki acizliğini gösterdiğini öne sürdü. "Yanacak ağaç kalmadı" diyen Bahçeli, "Hükümetin ülkemizi yönetmekteki tavrı da orman yangınlarıyla aynıdır. Türkiye yanıyor ama hükümet (her şey kontrol altında) diyor. Sosyal, kültürel, siyasal ve ekonomik alanda yangın var. Yangın toplumun her kesimini sardı. AK Parti ülkenin her alanındaki yangınların kundakçısıdır. Bugün kimileri yangını çıkartmakla, kimileri de yangından yararlanmakla meşguldür. Henüz yangının ulaşmadığı kesimler de ceplerini doldurmakla meşgul. Türkiye'nin durumu iyi değil" şeklinde konuştu. 

Hükümetten bir an evvel seçime gitmesini ve milliyetçiliğin önünü açmasını isteyen Bahçeli, "MHP'nin tek başına iktidarı bu milleti kurtaracak. AK Parti, milli bünyemizde açtıkları derin yaraların, milli ekonomide açtıkları dipsiz kuyuların, ağır tahriplerin hesabını yüce divanda ve mahkemelerde birer birer verecek. AK Parti'den seçimde hesap soracağız. Bunların hesabını yapmak MHP'nin boyun borcudur. Hesap sorma zamanı gelmiştir. Yağmalanan arazilerin, yanan ormanların, çürüyen fındığın, pamuğun hesabını sizlerde soracaksınız. Hesap günü yaklaşmıştır, tek başına MHP'nin iktidarı yaklaşmaktadır. Sizlerin desteğiyle Allah'ın izniyle iktidara giden yolda birlikte haykıralım. 60. hükümet MHP olacaktır" dedi. 

Yayla şenliğinde ünlü sanatçı İbrahim Erkal, Ahmet Şafak ve İsmail Türüt de konser verdi. Şölene MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Genel Başkan Yardımcıları Metin Çobanoğlu, Mehmet Şandır ve Recai Yıldırım, MHP İl Başkanı Mahmut Tat, MHP İlçe Başkanı Fatih Yıldırım, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Sebil Belediye Başkanı Mehmet Çelik, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Mersin ve Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı ve binlerce vatandaş katıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2006 Perşembe 11:36:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?