3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Devlet Bakanı Tüzmen, Mersin'de

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Türkiye'nin en önemli kaynağının insan olduğunu ve dünyayla rekabet edebilmesi için insana yatırım yapması gerektiğini söyledi. 

Mersin'de, "Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi" kapsamında, hayırsever iş adamı Mahmut Aslan tarafından yapımı gerçekleştirilecek 32 derslikli Anadolu Lisesi'nin temeli törenle atıldı. Törene; Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül, AK Parti Mersin Milletvekili Ömer İnan, siyasiler, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Törende konuşan Tüzmen, eğitimin oldukça önemli olduğunu ve insanı belirli ortalamaların üzerine çıkarttığını belirterek temeli atılan binada eğitim alacak olan öğrencilerin de, kendi aralarında yarışarak Mersin'i ve Türkiye'yi daha üst noktalara taşıyacak bir eğitimle donanacaklarına inandığını söyledi. Tüzmen, günün şartlarına göre 4 milyon YTL'lik bir yatırımla 32 derslikli bir eğitim kurumu yapılmasının kolay olmadığını ifade ederek, "Çünkü artık iş eğitimden geçiyor. Başka çaremiz yok. Dünyayla rekabet edebilmemiz için insana önem vermek zorundayız. Şikayet ediyoruz ve sıkıntılarımız var ama bizim en önemli kaynağımız bu, insan. Çünkü bizim jeotermal kaynağımız, petrolümüz, doğalgazımız yok. Eğer insan kaynağı iyi yetiştirilir ve iyi eğitilirse bugün dünyanın en önemli kaynağı olur. Önemli faktör şartları arasında sayılan iş gücü, sermaye ve bilgi bileşeninin oluşturduğu üçlüyü, insan tamamlıyor" dedi. 

Temeli atılacak eğitim kurumuyla birlikte Türkiye'de dev bir yatırımı gerçekleştirdiklerini de anlatan Tüzmen, şöyle konuştu: "Hakikaten eğitim bir emeğin ürünüdür. Burada bu çalışma yapılırken başta sayın valimiz, milletvekillerimiz, il milli eğitim müdürümüz, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde gerekli koordinasyonu sağlayarak, bize bu çalışmayı kazandırdı. Mersinlileri de kutlamak istiyorum. Çünkü bu projeye Mersinliler sahip çıkmasaydı, kent yöneticileri ve bürokratları buna sahip çıkmasaydı, söz konusu projede bugünlere gelmezdi."
İyi bir eğitim verilen ve iyi yetiştirilen gençlerin gelecekte Türkiye'nin ihtiyacı olan güven ve kazanma azmini topluma aşılayacağına inandığını belirten Tüzmen, çocukların eğitime ve spora yönlendirilmesi durumunda, Türkiye'nin hiçbir problemi kalmayacağını söyledi. Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, "Eğitim neden var? Neden eğitim? Neden okullar açılıyor?" sorusunu yönelttiği konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Dünyada iki şey açılmadığı zaman, hiçbir şeye yaramaz. Birincisi paraşüt, ikincisi de beyin. İkisini de açmazsanız yeri boylarsınız, başka çare yok. Eğer paraşütler açılıyor ve işe yarıyorsa, beyinleri de açarak işe yaratacağız. Beyinleri iyi çalışan, ortalamanın üstünde insan yetiştirmeliyiz. Öğrencilerin üniversiteye girişte yüzde 95'lik bir başarı elde ettiği bir ortamda hakikaten daha biz demek ki önümüzdeki dönemde çok daha iyi bir noktaya gelebiliriz. Bence bu kaynakta bize yetecektir." 

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy da, söz konusu eğitim kurumunun Mersin açısından büyük önem taşıdığına işaret ederek, bugünün çocuklarının yarının geleceği olduğunu ve bu noktada da çocukların en iyi şartlarda eğitim alabilmesi için yaşanılan sorunların aşılmasında hayırsever kişi ve kuruluşların desteğinin çok önemli olduğunu söyledi. Vali Aksoy, bugüne kadar yapılan çalışmalar kapsamında, 14 kişi ve kurumla bin 94 derslik için protokol imzalandığı bilgisini de vererek, söz konusu dersliklerin bir kısmının tamamlanarak eğitim-öğretim alanında hizmete sunulduğunu, bir kısmının inşaatının da devam ettiğini belirtti. 

Arbel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, hayırsever işadamı Mahmut Aslan da, temeli atılan Anadolu Lisesi'nin 32 derslikten oluştuğunu ve toplam 4 milyon YTL'ye mal olacağını, inşaat çalışmalarının da 8 aylık bir süreç içerisinde tamamlanacağının söyledi. 

Yapılan konuşmaların ardından okulun temeli, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı, AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Üskül, AK Parti Mersin Milletvekili Ömer İnan ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül ile iş adamı Mahmut Aslan tarafından atıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2008 Cuma 13:52:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?