5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Devlet Hastanesi 100 yaşında

MERSİN DEVLET HASTANESİ'NİN 100. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

Türkiye'nin en eski hastaneleri arasında yer almasının yanında kentteki ilk hastane olarak öne çıkan Mersin Devlet Hastanesi, 100. kuruluş yıldönümünü kutluyor. Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, hastanenin kent tarihinde önemli bir yeri olduğunu ve bugün en güçlü sağlık kuruluşu olarak öne çıktığını söyledi.

Kutlama etkinlikleri kapsamında Kültür Merkezi'nde bir tören gerçekleştirildi. Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) sanatçılarının verdiği mini bir konserle başlayan törene Hüseyin Aksoy'un yanı sıra AK Parti Mersin Milletvekili Ömer İnan, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, İl Sağlık Müdürü Çağlar Çatak, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Azmi Gülşen, İl Tarım Müdürü Hasan Hüseyin Oluğ ve çok sayıda davetli katıldı. Etkinlikte Semihi Vural imzasıyla hazırlanan; 'Asırlık Sağlık Çınarı: Mersin Devlet Hastanesi' adlı kitabın tanıtımı da gerçekleştirilirken, söz konusu kitaba katkı ve destek sunan kişilere de teşekkür plaketi sunuldu.

Burada konuşan Vali Aksoy, 'Millet Hastanesi', 'Memleket Hastanesi' ve son olarak da; 'Devlet Hastanesi' olarak öne çıkan kurumun, aradan geçen 100 yıllık zaman diliminin ardından bugün kentin en önemli ve en güçlü sağlık kuruluşu olduğunu söyledi. Aksoy, hastanenin aynı zamanda da kent tarihinde oldukça önemli bir yeri olduğunu ifade ederek, "Birçok insan bu hastanede şifa bulurken, birçok kişi burada dünyaya gözlerini açtı. Çok farklı duygular, düşünceler yaşadı burada. Kentte yaşayan her bir birey için Mersin Devlet Hastanesi'nin ayrı bir yeri var" dedi.

Her dönem kendini geliştiren ve daha iyi bir noktaya ulaşabilmenin çabası içinde olan hastanenin bugüne gelmesinde birçok kurum ve kuruluşun yanında, hayırseverlerin de önemli katkıları olduğunu anlatan Aksoy, son olarak hizmete sunulan; 'Dijital Koroner Onjiografi Görüntüleme Ünitesi' ile 'Yanık Ünitesi'nin verilen sağlık hizmetlerinin kalitesini de arttıracağını savundu. Aksoy, yine hastane bünyesinde önümüzdeki süreçte madde bağımlılarına ilk müdahalede bulunulması amacıyla yeni bir ünite oluşturulacağını, bu konudaki çalışmaların da sürdürüldüğünü söyledi.

Mersin Devlet Hastanesi Başhekimi Suat Özer Öner de, şehirlerin hayatında önemli kurumlar olduğunu ve 100. kuruluş yıldönümünü kutlayan hastanenin de söz konusu kurumlardan biri olduğunu savundu. Suat Özer Öner, böylesine önemli bir kurumun başında yer almanın kendisi açısından onur ve gurur verici bir şey olduğunu belirterek, Mersin Devlet Hastanesi'nin önümüzdeki 100 yıllık zaman diliminde daha modern ve daha büyük bir hizmet binasında kente hizmet vereceği inancını taşıdığının altını çizdi. Özer, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Tıbbiyeli geleneğine sahip çıkarak ve Mersinlilerle birlikte el ele daha sağlıklı günler için hizmet vermeye devam edeceğiz." Konuşmaların ardından Kültür Merkezi Şeref Salonu'nda Semihi Vural tarafından hazırlanan; 'Asırlık Sağlık Çınarı: Mersin Devlet Hastanesi' adlı kitabın tanıtımı gerçekleştirildi.

MERSİN DEVLET HASTANESİ'NİN 100. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
MERSİN DEVLET HASTANESİ'NİN 100. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
MERSİN DEVLET HASTANESİ'NİN 100. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
MERSİN DEVLET HASTANESİ'NİN 100. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
MERSİN DEVLET HASTANESİ'NİN 100. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2009 Salı 13:29:00
Güncelleme :29 Aralık 2009 Salı 13:33:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?