2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Devlet Hastanesi hedef büyüttü

Mersin Devlet Hastanesi Başhekimi Doktor Murtaza Büyükkınacı, hedeflerinin önümüzdeki aylarda yapacakları yatırımla Mersin Devlet Hastanesi’ni üniversite hastaneleri düzeyine eriştirmek olduğunu söyledi.

Başhekim Murtaza Büyükkınacı, düzenlediği basın toplantısında 5 aylık görev süresi içerisinde yaptığı hizmetler ve önümüzdeki dönemlerdeki hedefleri konusunda bilgi verdi. Göreve başladığı günden itibaren, çalışmalarda planlar ve hedefler belirlenerek hastane hizmetlerinin arttırıldığını ve denetimi sağlayarak idari kontrol mekanizmasını işletip, personelin iç disiplin ve huzurunun sağlandığını söyleyen Büyükkınacı, hedeflenen program çerçevesinde hizmetlerin aksatılmadan devam edeceğini kaydetti. Göreve geldiği 5 aylık dönem içerisinde 33 olan poliklinik sayısını 61’e çıkardığını dile getiren Büyükkınacı, ayrıca daha önce 15 günde alınan sağlık kurulu raporlarını 24 saate indirdiklerini kaydetti. Bunun yanında eski acil servisin onarılarak 6 modern poliklinikle hizmet vermeye başladığını dile getiren Murtaza Büyükkınacı, hastanede branş nöbetlerinin uygulamaya başlandığını, acil servisten kroner yoğun bakım ünitesine daha hızlı hasta transferi sağlamak için kroner yoğun bakım ve kardiyoloji servisinin de acil servisin üstüne taşındığını söyledi. Standardizasyonu sağlamak için kalite kontrol oluşturulduğunu kaydeden Büyükkınacı, hasta hakları biriminin kurulması ile de hasta, idare, personel arası iletişim kontrol ve denetimin sağlandığını belirtti.

Toplantıda hedeflerini de açıklayan Mersin Devlet Hastanesi Başhekimi Murtaza Büyükkınacı, sağlık hizmetlerinin hastaların ayağına götürülmesi amacıyla semt polikliniklerinin açılmasının planlandığını ve bu doğrultuda Toroslar ve Akdeniz Belediyeleri ile protokol yapılarak Devlet Hastanesi’nin küçültülmüş modellerini bu bölgelere kurduklarını, bu polikliniklerde dahiliye, çocuk, kadın doğum, genel cerrahi, göz, kulak burun boğaz ve diş uzmanlarının hizmet vereceğini söyledi. Büyükkınacı, önümüzdeki dönemde Yenişehir ve Mezitli’ye de semt poliklinikleri kurulacağını ifade etti. Başhekim Murtaza Büyükkınacı ayrıca, Büyükşehir Belediyesi tarafından Çay Mahallesi’nde bulunan eski Mersin İdmanyurdu Tesisleri’nin Devlet Hastanesi’ne tahsis edildiğini ve burayı doğum evi yapmayı düşündüklerini belirtti.

Mersin-İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 14:41:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?