2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Devlet Hastanesi yol bekliyor!

Mersin'in Bozyazı ilçesinde geçen yıl hizmete girerek hasta kabulune başlayan devlet hastanesinin en büyük probleminin ulaşım sorunu olduğu bildirildi.

Bozyazı ilçesi Çopurlu Mahallesi Şehitler Caddesi üzerinde, ilçe merkezine yaklaşık 1.5 kilometre mesafede bulunan hastanenin ulaşım sorunu çözülemediği için hastaların yakındaki Anamur Devlet Hastanesi'ne gitmeyi tercih ettiği belirtiliyor. Son derece modern bir hastanenin ilçelerinde hizmet vermeye başlamasının kendilerini sevindirdiğini dile getiren ilçe halkı, ancak hastane güzergahına çalışan toplu taşıma aracı olmadığından, ulaşımda büyük sıkıntı yaşadıklarını belirtiyor.

Bozyazı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yücel Gültekin, ulaşım sorunu olmasına rağmen 1 yıllık süre içerisinde 53 bin ayakta hastaya bakılırken, 220 hastanın da yataklı tedavi gördüğünü söyledi.

4 uzman doktor ve 60 personelle Bozyazı halkına hizmet verdiklerini kaydeden Gültekin, "Ameliyathane, diş ünitesi, dahiliye, kadın doğum, çocuk servisi ile sorunsuz hizmet veriyoruz. Ayrıca hastanemizde kurul raporu ile astım raporları da verilmekte. Hastanemizin hizmet yönünden bir sıkıntısı yok, tek problemimiz ulaşım sorunu. Aracı olmayan vatandaşlarımız Anamur Devlet Hastanesi'ne gitmeyi tercih ediyor. Bu durum Bozyazı için büyük kayıp" dedi.

Ulaşım sorununun çözümü konusunda öneride de bulunan Gültekin, şunları söyledi:

"Tek çözüm yolu D-400 karayolu üzerinde seyir eden ve Anamur'a giden Tekmen-Tekeli dolmuşlarının yol güzergahında değişiklik yapılmasıdır, minibüslerin Dörtyol mevkisinden hastaneye dönüşlerinin sağlanmasıdır. Bunu daha önce yetkililere ilettik ancak henüz bir cevap alamadık. Ulaşım sorunu çözülmediği takdirde idare olarak ücretsiz servis koymayı planlıyoruz."

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 12:19:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?