5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Devlet hastanesinde ödenek krizi

Anamur Devlet Hastanesi Başhekimi Metin Kaloğlu, bu yıl Sağlık Bakanlığı'ndan tek bir kuruş dahi ödenek almadıklarını söyledi.

Metin Kaloğlu, gerek doktor kadrosu açısından, gerekse de hastanedeki teknik cihazlarla ilgili olarak da çok ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, "Doktor açığı, yapılan atamalarla kapatılmaya çalışıyor. Ancak maddi anlamda tam bir darboğazın içindeyiz. Bakanlık tarafından hastanemize bu yıl bir kuruş dahi yardım yapılmadı. Bu da bizi zor duruma soktu. Alınması gereken birçok şeyi ödenek olmadığı için alamadık. Tüm bu sorun ve sıkıntılara rağmen, hastanede verilen sağlık hizmeti ve kalitesini arttırmaya çalıştık" dedi.

Şu anda acil ihtiyaç duyulan ameliyat mikroskobu, gastroskop, kolonoskop ve röntgen cihazı gibi teknik cihazları imkanları zorlayarak hastaneye kazandırdıklarını hatırlatan Kaloğlu, önümüzdeki dönemde de yeni cihazları hastaneye kazandırma çabası içinde olacaklarını anlattı. Kaloğlu, "Birlikte düşünüp, birlikte hareket etmenin yararına inanıyorum. Vatandaşımıza daha kapsamlı hizmet vermek üzere, emin olunuz ki hepimiz elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Son günlerde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de etkili olan domuz gribi hakkında da açıklamalarda bulunan Metin Kaloğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü; "Domuz gribi, şiddetli bir şekilde geliyor. Domuz gribine karşı en büyük önlem insanlarımızın öpüşmemesi ve el sıkmaktan kaçınmasıdır. Hapşırırken bile başımızı omzumuza doğru çevirmemiz gerekmektedir. Çünkü domuz gribinin virüsü ağızdan çıkınca kısa sürede ölüyor. Bu nedenle domuz gribi ile karşılaşmamak için öpüşmemek, tokalaşmamak lazım. Ellerimizi de sıkça yıkamamız gerekmektedir."
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2009 Pazartesi 16:11:17
Güncelleme :26 Ekim 2009 Pazartesi 16:20:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?