2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Devlet sahip çıktı

Mersin'de, babaları işlediği bir suçtan dolayı cezaevine giren, anneleri de çalışmak için bir başka şehre gidince yaşadıkları evde açlıktan bitkin halde bulunan 4 kardeş, Çocuk Yuvası'nda koruma altına alındı.

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Mersin İl Müdürü Azmi Gülşen, önceki gün Halkkent Mahallesi'nde aç ve sefil durumda bulunan Sevim (14), Ali (12) Ayşe (9) ve Furkan Özen (3) kardeşlerin geçici olarak Çocuk Yuvası'na alınarak, bakımlarının yapıldığını bildirdi.

Çocukların yuvaya getirildikten sonra derhal sağlık kontrollerinin yapıldığını ve ihtiyaçlarının giderildiğini kaydeden Gülşen, "Şu anda kurumumuza bağlı Çocuk Yuvası'nda huzurlu bir ortamda misafir ediliyorlar. Her türlü ihtiyaçları karşılanmış durumda. Anneleri, çocuklarını almak istediğini bugün bize bildirdi. Yarın resmi başvurusunu yapacak. Gaziantep'te çalıştığını ve çocuklarını oraya götüreceğini söylüyor. Durumunu inceleyeceğiz. Çocukların anneye teslim edilmesi uygun görüldüğü taktirde yarın verilecek. Ancak, biz Gaziantep'teki Sosyal Hizmetler Kurumu'na da bilgi vereceğiz ve çocuklar orada da takip edilecek" dedi.

Mersin'de, 4 kardeşin yaşadığı dram, önceki gün kardeşlerden birinin okulda fenalık geçirmesiyle ortaya çıkmıştı. Mahalle muhtarının bildirmesiyle Halkkent Mahallesi'ndeki eve giden SHÇEK yetkilileri, babaları 3 yıl önce cezaevine giren, anneleri de iş bulmak için 3 hafta önce Gaziantep'e giden 4 kardeşi, açlıktan bitkin halde bulmuştu. Tek bir yer yatağının olduğu evde sefil halde bulunan çocuklar, yetkililer tarafından alınarak Çocuk Yuvası'na götürülmüştü.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 13:55:32
Güncelleme :26 Ekim 2008 Pazar 18:41:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?