2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

DHKP-C operasyonu: 8 kişi gözaltında

Mersin’de polisin düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınan Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği üyesi 8 kişi, yasadışı DHKP-C üyesi olmak suçundan adliyeye çıkarıldı.


Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi elemanlarının 2 Aralık günü mahkeme kararı ile başlattığı operasyonda gözaltına alınan Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği üyesi 8 kişi, bugün mahkemeye sevk edildi. Mersin Adliyesi’ne çıkarılan zanlıların, yasa dışı DHKP-C örgüt üyesi olmak suçundan mahkemeye sevk edildikleri bildirildi. Polisin, dernek binasında yaptığı aramada ise çok sayıda dokümana el konduğu belirtildi. Bu arada zanlıların savcılıkta ifadeleri alınırken, dernek üyesi bir grup adliye önünde protesto gösterisinde bulundu.
Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği adına açıklama yapan Nazan Aydın, yaşananların hukuksuzluk olduğunu söyledi. 24 dernek üyesinin katıldığı basın açıklamasında, "Baskılar bizi yıldıramaz" ve "Komploları boşa çıkartacağız" sloganları atıldı.

Terörle Mücadele Şubesi polislerinin arama iznini göstermeksizin derneğin altını üstüne getirdiğini belirten Nazan Aydın, arkadaşlarının da keyfi bir şekilde ev, iş yeri ve sokakta gözaltına alındıklarını söyledi. Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği’nin bu ülkenin yasalarına göre kurulduğunu ve faaliyet yürüttüğünü belirten Aydın, kendilerine komplo kurulduğunu iddia etti. Basın açıklamasının ardından dernek üyeleri, polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.

mersin
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2004 Pazartesi 16:00:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?