30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Dil eğitiminde Facebook dönemi

DİL EĞİTİMİNDE FACEBOOK DÖNEMİ

Mersin'in Erdemli ilçesinde İngilizce kursunu tamamlayan 21 esnaf, sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile pratik yapacak.

Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile Erdemli Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü tarafından esnafa yönelik düzenlenen İngilizce kursunu tamamlayan 21 esnafa sertifikaları törenle verildi. Sertifika töreninde konuşan ETSO Başkan Yardımcısı Mustafa Karagöz, "Yabancı dilin önemini 'Bir dil bir insan' sözü ile hatırlatmak isterim. Özellikle de Erdemli'de ekonominin tarım ve turizme dayalı olduğu göz önüne alınmak zorundadır. Turizm ve tarımın alt yapısı ise nitelikli elemana dayanır. Nitelikli

elemandan bahsederken de dil bilmenin önemi ortaya çıkmaktadır. Oda olarak esnafımıza yardımcı olmak üzere biz de İngilizce kursu açtık. Hedefimiz yabancı dil bilmeyen esnafın kalmamasıdır" dedi.

Erdemli Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürü Ömer Okur da, kursun bitmediğini, pratiklerin hızlandırılması amacıyla eğitimin sosyal paylaşım sitelerinden yine usta öğreticiler kontrolünde Facebook ve Hotmail aracılığı ile devam edeceğini söyledi. Çağın iletişim çağı olduğunu hatırlatan Okur, "Artık teknoloji çağında bilgisayara hakim olmak için mutlaka yabancı dil öğrenmek gerekir. Bir dil bir insan anlayışı ile günümüzde rakiplerimiz ile iyi rekabet edebilmek için iyi derecede yabancı dil bilme

zorunluluğumuz vardır. İlçemize gelecek olan turistlerle iletişim kurabilmek ve yardımcı olabilmek için yine yabancı dil bilmek gerekliliği vardır. Bu kursların son derece faydalı olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

DİL EĞİTİMİNDE FACEBOOK DÖNEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2011 Çarşamba 14:34:00
Güncelleme :2 Şubat 2011 Çarşamba 14:41:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?