5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Dilsiz dilenci, bülbül kesildi

Mersin'de, boynuna "sağır ve dilsiz" yazısı yazarak dilencilik yapan kadın, zabıta tarafından yakalanınca adeta bülbüle döndü. Sahte ahrazın üzerinden bir de cep telefonu çıktı.

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi'ne bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, Karayolları kavşağında boynuna "sağır ve dilsiz" yazısı asarak dilenen bir kadını yakalayarak belediyeye getirdi. Boynundaki yazıyla sağır ve dilsiz olduğunu belirtip, insanların dini ve vicdani duygularını suiistimal eden F.Y. adlı kadın, getirildiği merkezde zabıta ekiplerini bile şaşkına çevirdi. Üzerinde 7 lira para ve bir cep telefonu çıkan sahte ahraz, zabıta ekiplerinin sorularına da ardı ardına cevap verdi.

Ahraz olmadığı anlaşılan dilenci kadın ile yanındaki S.B. adlı şahsa 70 lira para cezası kesileceğini belirten Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürü Ergün Kayhan, haksız kazanç elde etmenin hukuki bir suç olduğunu vurgulayarak, "Vatandaşımız, sağlıklı bir vatandaş olmasına rağmen sağır ve dilsiz imajı oluşturup, halkımızın duygularını suiistimal ederek haksız kazanç elde etmektedir. Vatandaşlarımızdan önemli ricamız; hak edene ve gerçekten mağdur olan vatandaşlarımıza yardımda bulunsunlar. Bu gibi vatandaşlarımız haksız kazanç elde ettikleri gibi kendilerinin, çocuklarının, ailesinin ve çevresinin de haksız kazanç yöntemine başvurmalarına sebep olmaktadırlar. Yakalanan şahsın üzerinde yasaların bize verdiği yetkilere dayanarak yaptığımız aramalar neticesinde bir miktar bozuk para çıktı. Bu parayı müsadere edeceğiz ve alınan kararlar doğrultusunda kamulaştıracağız. Ayrıca Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddesine istinaden 70 lira para cezası keseceğiz. Çalışmalarımız aralıksız sürecek" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 18:49:17
Güncelleme :12 Şubat 2009 Perşembe 18:58:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?